Bouger Bouger verenigt acht landen met internationale drumcircle

De kinderen geven het beste van zichzelf tijdens het volksfeest.
Joke Couvreur De kinderen geven het beste van zichzelf tijdens het volksfeest.
Om klokslag 17 uur werd er gisteren niet alleen in Roeselare een drumcircle georganiseerd in het kader van het gratis volksfeest Bouger Bouger.

Ook in zeven andere landen werd er op djembés, trommels, blikken enz. gedrumd. "Ik krijg er echt kippenvel van", aldus Bert Goethals, bezieler van Bouger Bouger dat drie jaar terug als verbindende tegenzet het levenslicht zag na de aanslagen in Parijs. "Het is super om te weten en te zien dat we erin slagen om op acht locaties wereldwijd mensen te verbinden via onze internationale drumcircle. Er is live ingebeld vanuit Roemenië, de Roeselaarse zusterstad Dogbo in Benin, Australië, Hong Kong, Indië, Nederland en Frankrijk. Dit dankzij wat eigen contacten maar grotendeels dankzij sociale media."


Bouger Bouger, dat voor het eerst drie dagen duurde en georganiseerd werd in het Huis van de Voeding, klokte in totaal af op zo'n 1.500 bezoekers. "Wij zijn zeer tevreden. Dit is enkel mogelijk dankzij onze vele vrijwilligers. Zij vormen de kracht van Bouger Bouger."


Of het volksfeest dat pleit voor meer verbondenheid en verdraagzaamheid volgend jaar terug z'n tenten opslaat in de Spanjestraat is voorlopig onduidelijk.


"Eigenlijk droom ik ervan om rond te reizen in de stad", aldus Bert.