Boete voor ritje onder invloed op verjaardag

Een ademtest leverde 1,98 promille op.
Photo News Een ademtest leverde 1,98 promille op.
Een 24-jarige man uit Roeselare moet een boete van achthonderd euro betalen omdat hij op zijn verjaardag na een avondje stappen met een glas te veel op met zijn bromfiets naar huis terugkeerde.

Op 1 mei vierde Tim V. in het centrum van Roeselare zijn 24ste verjaardag samen met zijn schoonbroer. Toen het tijd was om haar huis terug te keren, kon hij zijn schoonzus, die hem zou oppikken, niet bereiken. Hij vertrok dan maar te voet tot aan een loods in Rumbeke, waar een bromfiets en een bestelwagen van zijn bedrijfje stonden. V. nam de bromfiets, maar net die bromfiets met kapot achterlicht deed hem de das om. De politie merkte zijn defecte licht op en liet hem stoppen. Een ademtest leverde 1,98 promille op. V. moest zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen afgeven. Hij ontsnapt wel aan de installatie van een alcoholslot omdat het de eerste keer was dat hij voor de politierechtbank terecht stond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.