Beverse Schuimkraag Proevers willen wereldrecord langste toost op hun naam schrijven: “We mikken op 1.500 deelnemers om het record van 1.233 toosters te verpulveren”

Dirk Lombaert van De Rode Lopers en Ditje Ingelaere en Marco Lombaert van De Beverse Schuimkraakproevers klinken op het succes van de recordpoging.
Joke Couvreur Dirk Lombaert van De Rode Lopers en Ditje Ingelaere en Marco Lombaert van De Beverse Schuimkraakproevers klinken op het succes van de recordpoging.
De Beverse Schuimkraag Proevers willen de vijfde verjaardag van hun vereniging en het bierfestival Beveren Hopt op spectaculaire wijze vieren. Op zaterdag 7 september doen ze een officiële gooi naar het wereldrecord van de ‘Langste Toost’. “We mikken op 1.500 deelnemers om het record van 1.233 toosters ruimschoots te verpulveren”, zegt het bestuur van de Beverse Schuimkraag Proevers ambitieus.

“We wilden graag iets geks doen naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van onze vereniging en ons bierfestival”, zeggen voorzitter Marco Lombaert en bestuurslid Detje Ingelaere. “Het moest iets zijn met bier en we zouden ook graag in een bierboek staan. Aangezien Guinness een biertje is, kwamen we uit bij het Guinness World Records-boek. Bestuurslid en uitbater van café Djings Filip Vanhee opperde het idee om het wereldrecord langste toost scherper te stellen. Vorig jaar mislukte een poging nog in Brugge, maar wij willen het huidige record van 1.233 mensen die elkaar met een biertje in de hand gezondheid toewensen verbreken.” Dat record werd op 23 juni 2013 gevestigd in het Portugese Anadia.

Voorwaarden

De Beverse Schuimkraag Proevers stellen zich echter niet tevreden met 1.234 deelnemers aan hun recordpoging, maar mikken op 1.500 klinkende en drinkende aanwezigen. “Onze recordpoging is aangevraagd bij Guinness, maar we moeten toegeven dat we het vestigen van een wereldrecord wat onderschat hebben. Maar we laten ons niet kisten en zijn goed voorbereid. Tijdens de recordpoging moet een deurwaarder alles in het oog houden. Elke deelnemer zal tijdens een mensenketting moeten toosten met zijn buur, hem gezondheid wensen en een slok drinken. Gaat er iemand in de fout, dan eindigt de recordpoging daar. Ook daarom moet alles gefilmd worden en elke deelnemer moet geregistreerd worden om te voorkomen dat iemand meermaals in de rij staat om te klinken. We kunnen hiervoor rekenen op De Rode Lopers, die ervaring hebben met het registreren van mensen op loopevenementen. In ruil schenken we een deel van de opbrengst van ons bierfestival aan hun goede doel: de strijd tegen kanker”, leggen Marco en Detje uit. 

Iedereen krijgt een sticker met de melding of ze alcohol of geen alcohol drinken. Zo sluiten we niemand uit om deel te nemen en zijn zelfs kinderen vanaf 12 jaar welkom

Marco Lombaert en Detje Ingelaere

Rodenbach

“We voorzien ook een reserveteam, want als er iemand uit de rij verdwijnt omdat hij bijvoorbeeld naar het toilet moet, moet er wel een vervanger paraat staan. Iedereen krijgt een nummer en die moeten elkaar feilloos opvolgen. Daarnaast krijgt iedereen ook een sticker met de melding of ze alcohol of geen alcohol drinken. Zo sluiten we niemand uit om deel te nemen en zijn zelfs kinderen vanaf 12 jaar welkom. Er zal getoost worden met frisdrank of Rodenbach. Hiervoor sloten we een samenwerking met brouwerij Rodenbach. Niet alleen is die al jaren onze sponsor, je kunt in Roeselare toch geen zo’n recordpoging doen zonder ons eigenste stadswater? We hopen trouwens op de steun van de vele jeugdbewegingen om onze recordpoging te doen slagen.”

Beverse Schuimkraag Proevers

Op voorhand inschrijven

Concreet start de recordpoging om 18 uur op de parking aan café Djings op de Beversesteenweg. Aanmelden kan vanaf 16.30 uur. Er zal een mensenketting gevormd worden door de wijk achter de kerk en het toosten zal vermoedelijk twee uur duren. “Het is belangrijk dat de mensen op voorhand inschrijven. Dit kost vijf euro, maar in ruil krijgen ze een uniek Rodenbachglas met het logo van onze wereldrecordpoging, het drankje voor de recordpoging en twee extra drankjes op ons bierfestival, waar tien West-Vlaamse brouwers present tekenen. Er zal een afgesloten kinderdorp staan, onder toezicht van De Durvertjes, zodat ook mensen met jonge kinderen zorgeloos kunnen deelnemen aan onze recordpoging.”

Meer info en inschrijven op www.beverenhopt.be. Inschrijven kan ook bij de bestuursleden en in café Djings (051/24.12.38, in verlof tot en met 4 augustus). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.