Berghok speelpleinwerking uitgebrand: vuur werd aangestoken

De brandweer snelde ter plaatse om de aangestoken brand op het Kerelsplein te blussen. Archiefbeeld ter illustratie.
Hans Verbeke De brandweer snelde ter plaatse om de aangestoken brand op het Kerelsplein te blussen. Archiefbeeld ter illustratie.
Op het Kerelsplein hebben onbekenden woensdagavond brand gesticht aan de lokalen van de speelpleinwerking. Een houten berghok ging in vlammen op. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling.

Het vuur werd opgemerkt rond kwart na zeven. Bij aankomst van de brandweer stond een houten opslagplaats in brand. Omdat het grote berghok, waarin speelgerief lag opgeslagen, paalt aan een gebouw van de speelpleinwerking, riep de brandweer versterking op. De rook waarmee de brand gepaard ging, was afkomstig van tientallen rubberen banden die in het berghok opgeborgen waren. De brandweer slaagde erin het aanpalend gebouw te vrijwaren. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de brand werd aangestoken, allicht door vandalen. Daarmee is een nieuw, triest hoofdstuk geschreven in het verhaal van vandalisme waarmee het Kerelsplein al langer geconfronteerd wordt. De politie probeert de brandstichter(s) te vinden. De plaats van de brand is intussen afgeschermd omdat er asbest is vrijgekomen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris Gilgemijn

    cameras hangen op de speelpleinen hier op biezenhof niet véél beter