Bart Mostaert van l’Heritage verkozen tot eerste Korte Keten Kop West-Vlaanderen

Bart Mostaert is de eerste West-Vlaamse Korte Keten Kop.
Joke Couvreur Bart Mostaert is de eerste West-Vlaamse Korte Keten Kop.
Bart Mostaert (36) uit Poperinge is op de Lokaalmarkt in Roeselare verkozen tot West-Vlaamse Korte Keten Kop.

De voorbije weken hebben 4.525 mensen hun stem uitgebracht voor de Korte Keten Kop. De provincie West-Vlaanderen, Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer gingen daarbij op zoek naar een ambassadeur, een gezicht van de korte keten. Bart Mostaert (36) baat in Poperinge belevingsshop en ijssalon l’Heritage uit. “Ik ben hier echt van gepakt, maar vooral supertevreden”, reageert Mostaert geëmotioneerd. “Twee jaar geleden ben ik in het mooie verhaal gestapt dat mijn ouders al jaren aan het schrijven waren en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Bij mijn ijsbereidingen kies ik voor ingrediënten uit eigen streek. Geen smurfenijs, dus maar wel ijs met verse frambozen uit de Westhoek, bieren uit de regio of koekjes van Destrooper. Zo kunnen we optimaal genieten van onze streekproducten”, legt Mostaert uit. “De voorbije weken werd ik meermaals aangesproken over de verkiezing. Winnen geeft me de kracht om verder te doen en zoveel mogelijk mensen warm te maken voor de korte keten, die de oplossing is voor veel van wat vandaag fout loopt in de sector.” 

Door te kiezen voor de korte keten steun je bijvoorbeeld de lokale economie, beperk je het aantal voedselkilometers en krijg je kwaliteitsvolle producten vers en betaalbaar op je bord. Van 4 tot 12 mei is het trouwens de Week van de Korte Keten. Meer info op www.weekvandekorteketen.be

Bart kreeg de trofee uit handen van Wim Lybaert.
Joke Couvreur Bart kreeg de trofee uit handen van Wim Lybaert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.