Bakkerij Ignace failliet verklaard: 108 banen in gevaar

Bakkerij Ignace, goed voor vijf winkels, is failliet.
CDR Bakkerij Ignace, goed voor vijf winkels, is failliet.
De bekende Bakkerij Ignace, goed voor vijf winkels in Roeselare, is failliet. Het nieuws werd woensdag wereldkundig gemaakt via een briefje aan de deur van de verschillende filialen en het faillissement wordt donderdag uitgesproken in Leuven. 108 banen zijn in gevaar. 

“Beste klanten, met spijt in het hart moeten wij afscheid nemen. Bedankt voor jullie vele jaren als trouwe klant. De zaak werd helaas vandaag failliet verklaard. Welgemeende DANKJEWEL” Dat is de korte boodschap die vandaag werd aangeplakt aan de verschillende winkels van de failliete bakkerij en waarmee de klanten verwittigd werden. Nieuws dat hard aankomt, want Bakkerij Ignace is een naam die klinkt als een klok in Roeselare.

De boodschap die aangeplakt is aan de winkels.
CDR De boodschap die aangeplakt is aan de winkels.

Ignace Dessauvage opende in de jaren ’80 een eerste bakkerij. De jaren nadien volgden nog filialen. Nu vind je bakkerijen op de Beversesteenweg, de Westlaan, de Wallenstraat, aan het Stationplein en op de Brugsesteenweg. Vorige zomer ging Dessauvage met pensioen en liet hij de bakkerijen over aan Boubkar El-Khalfi, afkomstig uit het Limburgse Lommel, maar vanuit het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge actief in de bakkerswereld met Elbo Bakkerijen. Dat bedrijf heeft niet alleen eigen winkels, maar levert ook aan honderden rusthuizen in België. Dankzij de overname in Roeselare kwam El-Khalfi aan het hoofd te staan van een bedrijf met honderd werknemers, waaronder dertig in Roeselare. Toen we El-Khalfi probeerden te contacteren, wou hij ons niet te woord staan. Een werkneemster bevestigde wel het triestige nieuws.

Ook de bakkerij aan het Stationsplein bleef vandaag dicht.
CDR Ook de bakkerij aan het Stationsplein bleef vandaag dicht.

Door het faillissement worden ook andere bakkerijen, aan wie Bakkerij Ignace leverde, getroffen. Zo moest Wivine Debussche van Bakkerij Wivine op de Meensesteenweg plots op zoek naar een andere leverancier. “Ik heb gisterenavond laat een telefoontje gekregen over het faillissement. Via familie en kennissen ben ik bij een andere warme bakker beland die bereid was mijn bestelling te maken. Mijn man is ze zelf gaan ophalen, zodat ik vandaag toch kon openen.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Boekhoudkundig wel, maar in werkelijkheid ?

 • Rogé Bouwens

  Die naam zegt genoeg.Verdiende geld zit ergens ginderachter.En nu hier het OCMW lastig vallen.

 • Walter Wouters

  Met de komende groene-liberale regering komt de ergste recessie in België en dit dankzij de KOning.....

 • guido vermeyen

  Feit is, dat warme bakkers een uitstervend beroep is, de meeste warme bakkers leveren degelijk brood...maar niet allemaal..sommige artisanale bakkerijen bakken er niets van terecht..plakkerig brood en dito broodjes...dat zie je aan de weinige klanten....Veel mensen kopen brood in de supermarkt, wat meestal in de winkel gebakken is, doch niet artisanaal is....Warme bakkers die goede producten leveren dat zie je aan de file wachtenden de zondagochtend....