AZ Delta neemt voorzorgsmaatregelen tegen Coronavirus: “Paniek is niet nodig”

In campus Menen staan de spoedverpleegkundigen  klaar voor de opnames van eventuele patiënten die besmet zijn met het virus.
Maxime Petit In campus Menen staan de spoedverpleegkundigen klaar voor de opnames van eventuele patiënten die besmet zijn met het virus.
Het Coronavirus verspreidt zich steeds verder en dus nemen de ziekenhuizen maatregelen. AZ Delta volgt de situatie op de voet.

In het ziekenhuis met campussen in Roeselare, Menen en Torhout is Roos Desmedt, microbiologe en verantwoordelijke voor ziekenhuishygiëne de dame die alles afweet van de voorzorgsmaatregelen inzake het Coronavirus. “In eerste instantie hebben we de nationale maatregelen doorgestuurd naar al onze artsen en medewerkers”, vertelt Roos. “Zo moet elke patiënt die het virus lijkt te hebben opgelopen, geïsoleerd worden en een chirurgisch masker krijgen. Er worden ook maatregelen genomen om het personeel te beschermen. Verder wordt de provinciale of regionale arts infectieziektebestrijding meteen gecontacteerd. We roepen daarnaast zowel de artsen als de mensen op tot alertheid, zodat we risicopatiënten er snel kunnen uitpikken. Momenteel hangt er een affiche uit, zodat mensen die in China waren of in contact kwamen met iemand die er is geweest, dit meteen laten weten. Sowieso volgen we de situatie goed op. Nu is er nog weinig bekend over het virus. Op basis van wat men ontdekt, kunnen de richtlijnen snel veranderen.” Maar wie koorts krijgt of hoest, hoeft zich niet in paniek naar AZ Delta te reppen. “Zo hebben we al iemand moeten geruststellen die Chinees ging eten en ’s anderdaags plots koorts kreeg. Vandaag is het risico groter dat je de griep krijgt dan het Coronavirus.”

De richtlijnen voor het personeel van AZ Delta.
Maxime Petit De richtlijnen voor het personeel van AZ Delta.
Ontsmettingsmiddel en mondmaskers staan klaar aan de balie van de spoeddienst.
Maxime Petit Ontsmettingsmiddel en mondmaskers staan klaar aan de balie van de spoeddienst.
Ontsmettingsmiddel en mondmaskers staan klaar aan de balie van de spoeddienst.
Maxime Petit Ontsmettingsmiddel en mondmaskers staan klaar aan de balie van de spoeddienst.
Maatregelen bij aanmelding Coronavirus
Maxime Petit Maatregelen bij aanmelding Coronavirus
Maxime Petit
Ook wie binnenkomt, wordt op z’n verantwoordelijkheid gewezen.
Maxime Petit Ook wie binnenkomt, wordt op z’n verantwoordelijkheid gewezen.