Aveve breidt uit en pakt uit met ‘dogwash’: “Klanten staan nu al te trappelen om hun hond hier te komen wassen”

Ilse Van Branden en Davy Verbraeken zijn apetrots op hun vernieuwde en uitgebreide zaak.
Maxime Petit Ilse Van Branden en Davy Verbraeken zijn apetrots op hun vernieuwde en uitgebreide zaak.
Aveve langs de Rotsestraat kreeg een complete en drastische make-over. Het tuincentrum groeide met duizend vierkante meter winkelruimte en werd volledig heringericht. Halfweg maart staat ook nog een bijzondere primeur op de agenda: een ‘dogwash’.

Davy Verbraeken en Ilse Van Branden weten waar ze mee bezig zijn. Ze verruilden in 1998 het Waasland voor Roeselare waar ze langs de Brugsesteenweg de toenmalige Aveve overnamen. “Die werd toen nog door Aveve zelf uitgebaat en men zocht zelfstandige uitbaters”, vertelt Davy. “We wisten perfect waar we aan begonnen, want mijn ouders runnen ook een Aveve.” De toenmalige winkel in het Mammoetcentrum had een oppervlakte van 1.200 vierkante meter. “Maar het was een huurpand”, gaat Davy verder. “In 2004 konden we hier in de Rotsestraat grond kopen. We realiseerden een nieuwbouw van 1.200 meter en breidden in 2014 uit tot 2.000 vierkante meter.”

Maar steeds meer klanten vonden de weg naar deze Aveve en zo drong een nieuwe uitbreiding zich op. “In december zijn de bouwwerkzaamheden gestart”, weet Ilse. “We breidden de winkel uit met duizend vierkante meter, de helft in serrebouw en de rest in industriebouw. Er kwamen ook een twintigtal parkeerplaatsen bij, waardoor we nu in totaal 65 plaatsjes hebben. In januari zijn we daarnaast ook gestart met het volledig herschikken van de bestaande winkel.”

Aveve onderging op korte tijd een stevige metamorfose.
Maxime Petit Aveve onderging op korte tijd een stevige metamorfose.

Feestelijke heropening

Momenteel worden de puntjes nog op de i gezet. Op 14, 15 en 16 februari organiseren Davy en Ilse een ‘heropeningsweekend’ met onder andere hapjes en drankjes, een bakdemonstratie en pannenkoeken. “Met de uitbreiding en vernieuwing willen we ons meer dan ooit onderscheiden van het online gebeuren. We zetten hiermee volop in op sfeer en beleving”, vertellen Davy en Ilse. 

“We willen tonen aan het publiek wat we aanbieden door live in de winkel een broodje te bakken, een demo moestuinieren te organiseren, noem maar op. Bovendien staan we steeds met deskundig advies paraat aan het infopunt, centraal in de winkel. Winkelen gebeurt voortaan volledig overdekt en dit in een heel open en ruime winkel.”

“We hebben ook wat aan ons aanbod gesleuteld. Vooral door het bestaande assortiment verder te verdiepen en verbreden. Nieuw is onder meer een ruimer aanbod aan tuin- en kamerplanten en we zetten ook meer in de kijker dat we konijnen, hamsters, cavia’s en kippen verkopen. We hebben ook aan de ouders gedacht die graag even rustig willen winkelen en voorzagen hun kinderen van een speelhoekje.” 

Door de uitbreiding groeide de personeelsequipe ook met twee nieuwkomers. “Voortaan zijn we met elf en sinds het voorjaar is onze dochter Silke ook actief in de winkel. Opvolging verzekerd dus”, lacht Davy.

Dogwash

De nieuwigheid die straks wellicht voor het nodige bekijks zal zorgen is de ‘dogwash’. “Je kan het vergelijken met een manuele carwash”, lacht Davy. “Je steekt een jeton in het apparaat en kan vervolgens je hond nat maken, inzepen en drogen. Voor dit concept deden we inspiratie op in Nederland. We zijn een van de eersten in West-Vlaanderen die met een dogwash starten. Halfweg maart moet deze operationeel zijn. Onze klanten staan alvast te trappelen. Continu krijgen we de vraag wanneer ze hier met hun hond terecht kunnen voor een wasbeurt.”

Ilse en Davy in hun vernieuwde Aveve.
Maxime Petit Ilse en Davy in hun vernieuwde Aveve.