Automobilist rijdt hondje aan, remt even, en gaat er dan alsnog vandoor

De baasjes van het aangereden pomeriaantje vragen dat de automobilist(e) zich meldt bij de politie.
Hans Verbeke De baasjes van het aangereden pomeriaantje vragen dat de automobilist(e) zich meldt bij de politie.
K. en J., een koppel uit de Schoolstraat in Beveren, zijn op zoek naar een automobilist die woensdagavond hun hondje aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Het is nog niet duidelijk hoe erg het dier er aan toe is. “De automobilist zag dat ik ‘m achterna liep en toch reed hij weg”, zegt K. “Dat vind ik niet kunnen.”

De 30-jarige bewoner van de Schoolstraat en zijn partner J. waren net thuisgekomen en bezig met hun boodschappen uit te laden toen het ongeval gebeurde. “Onze twee hondjes waren blij weer thuis te zijn en liepen op de oprit, zoals ze wel meer doen. Maar plots zag mijn vriendin dat Gizmo, ons pomeriaantje, aan de overkant van de straat liep. Ze riep er naar en Gizmo maakte aanstalten de straat te dwarsen. De bestuurder van een grijze Volvo V40 die net voorbij kwam, bemerkte dat en remde. Maar net toen Gizmo overliep, reed hij weer door.”

Achtervolgd

Het pomeriaantje, een kleine gezelschapshond, werd overreden. “Mijn vriendin zag het gebeuren”, zegt K., “ik zette onmiddellijk al lopend de achtervolging in op de wagen. Toen mijn vriendin enkele seconden later riep dat Gizmo dringend naar de dierenarts moest, ben ik op mijn stappen teruggekeerd. De automobilist, die zag dat ik ‘m achterna rende, had toen al even geremd. Maar eens ik de achtervolging had gestaakt, reed hij gewoon door.” Het koppel bracht Gizmo naar de dierenarts en wachtte woensdagavond bang op meer nieuws. “We weten niet of hij het zal overleven”, klinkt het. K. deed op Facebook een oproep naar de aanrijder om zich bekend te maken. “Als eigenaar zijn wij verantwoordelijk als ons hondje op straat loopt, daar zijn we ons van bewust. Maar wegrijden, vinden we allesbehalve. We vinden dat hij zich bekend moet maken.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • camiel huughe

    Honden op de openbare weg horen aan de leiband. Autoverkeer hoort op de rijweg. Meer moet dat niet zijn. Het kan een probleem van moraliteit zijn moest het dier opzettelijk aangereden worden doch dit is hier blijkbaar niet het geval.

  • Marc Vernimmen

    Krapuul zo een soort , tegenwoordig rijd iedereen iemand aan en gaan dan lopen . Als ge iets aanrijd zelfs een duif ga dan aan de kant en help als kan . Hoop dat het hondje er door komt .