Automobilist met voorlopig rijbewijs en onder invloed van alcohol rijdt huis binnen

De schade was groot na de aanrijding.
Hans Verbeke De schade was groot na de aanrijding.
Op het kruispunt van de Westlaan met de Iepersestraat in Roeselare heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto in de gevel van een appartementsgebouw geboord. Bestuurder Jordi N., die gedronken had en met een voorlopig rijbewijs reed, raakte daarbij lichtgewond. De bewoonster van de getroffen flat bleef ongedeerd maar deed de schrik van haar leven op.

Nicoletta, een 35-jarige vrouw van Roemeense afkomst die nauwelijks een maand geleden haar intrek nam in een studio in de Residentie Veronique, schrok zich zaterdagmorgen rond vier uur een hoedje. “Ik was net wakker omdat ik vroeg moest beginnen op mijn werk in Kortemark”, vertelt de vrouw. “Nog even blijven soezen was me echter niet gegund. Opeens hoorde ik lawaai en het volgende ogenblik boorde zich een auto door de gevel van mijn studio. De brokstukken vlogen tot aan mijn bed, er was één grote stofwolk.”

Nicoletta (35) schrok zich een hoedje, toen afgelopen nacht een wagen zich door de gevel van haar studio boorde.
Hans Verbeke Nicoletta (35) schrok zich een hoedje, toen afgelopen nacht een wagen zich door de gevel van haar studio boorde.

Tussen paal en geparkeerde wagen

Een witte Opel Astra stak met de neus in de gevel. “De bestuurder kon zelf uitstappen”, zegt een andere bewoner van de Residentie Veronique. “Hij vertelde dat hij vanuit de Westlaan links de Iepersestraat was ingedraaid, maar de controle verloor over zijn stuur. Hij schoot tussen een paal en een geparkeerde auto, reed een omheining aan diggelen en strandde in de gevel. Hij leek me niet dronken maar de man vertelde dat hij wel wat pinten had gedronken. Eerst leek hij het allemaal niet zo erg te vinden wat er gebeurd was, maar na verloop van tijd begon het hem toch te dagen dat hij bijzonder veel schade had veroorzaakt.”

Naar andere studio

De politie nam de bestuurder, een jongeman van 20 uit Roeselare, mee voor verhoor. Hij zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor het ongeval maar ook voor rijden onder invloed van alcohol en een inbreuk op het voorlopig rijbewijs. Daarmee mocht de man immers niet rijden tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens. De brandweer haalde alle loszittende brokstukken van de getroffen gevel weg en maakte de studio van Nicoletta weer proper. Daarna werd het gat dichtgemaakt met houten panelen, zodat regen en wind geen vrij spel kunnen krijgen. De bewoonster kan in dezelfde residentie verhuizen naar een andere studio die toevallig leeg staat. Het is al het tweede ongeval dat op korte tijd gebeurt op het kruispunt. Enkele weken geleden werd een verkeerslicht aan diggelen gereden. Het nieuwe exemplaar staat er nog maar sinds vorige week.

De schade was groot na de aanrijding.
Hans Verbeke De schade was groot na de aanrijding.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy goethals

    Kan ten vroegste binnen 5 jaar eens terugkomen om opnieuw te proberen een rijbewijs te halen. Hij moet niet de onschuldige spelen vermits er voldoende gewezen wordt op de rechten en plichten.

  • ivan Gabriels

    Het zinloze van strenge rijlessen,is goed voor kassa vd rijschool,maar op de weg,is dat en waardeloze bedoening,met dat alkohol,drugs en andere Misbruikers.

  • Lorenzo George

    Echt wel zeer zwaar beboeten hoor!! Totaal geen rij ervaring, geen geldig rijbewijs op dat tijdstip, hij kon iemand verpletterd hebben op het moment van de aanrijding, was zat en zit dan nog eens alles te minimaliseren. Ik zou graag eens willen weten wanneer ze die terug loslaten op straat met de wagen!