Auto in brand gestoken: gezin voelt zich geviseerd

Hilde samen met haar dochter Shelsia, kleinzoon Beau en echtgenoot Francky bij de beschadigde Citroën Berlingo.
Foto Verbeke Hilde samen met haar dochter Shelsia, kleinzoon Beau en echtgenoot Francky bij de beschadigde Citroën Berlingo.
Wie heeft woensdagnacht de Citroën Berlingo van het gezin Vandamme-Chiers, langs de Louis Leynstraat in Rumbeke, in brand gestoken? Het vuur kon snel geblust worden en de schade bleef beperkt, maar de schrik zit er goed in bij de eigenaars. "We voelen ons niet langer veilig", zegt Hilde Chiers.

Gunther Caus (24), de schoonzoon van Francky Vandamme en Hilde Chiers, merkte de brand op. Hij woont samen met Shelsia Vandamme schuin tegenover zijn schoonouders. "Ik werk in de horeca en was laat thuis", vertelt hij. "Plots merkte ik een raar licht op aan het raam. Toen ik buiten keek, zag ik dat er rechts achteraan vuur was bij de auto." Gunther rende naar buiten. "Hij goot enkele flessen water uit en kon zo de vlammen doven", zegt Hilde. "Daardoor bleef de schade beperkt."


De vrouw voelt zich niet langer veilig. "Ik geloof niet langer in toeval", zegt ze. "De jongste maanden gebeuren hier te veel dingen die niet normaal zijn. Spiegels worden afgereden, onbekenden trekken krassen in het koetswerk van wagens, er worden fietsen gestolen ... Ik denk zelfs dat iemand ons viseert. Misschien is het door mijn engagement voor de noodhulporganisatie 't Goede Doel. Ik denk er dan ook aan om mij terug te trekken als beheerder van de organisatie." De politie was na de melding van de brand snel ter plaatse en is een onderzoek gestart. (VHS/CDR)