Auto boort zich in vitrine nagelstudio nadat automobilist onwel wordt

De wagen boorde zich bijna volledig in de vitrine.
LSI De wagen boorde zich bijna volledig in de vitrine.
In Roeselare heeft een auto zich zaterdagnamiddag in een nagelstudio geboord. De 50-jarige automobilist uit Roeselare werd onwel en reed met zijn wagen in de ruit van een hoekwoning met bijhorende nagelstudio. Behalve de automobilist zelf raakte niemand gewond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Iets over 13 uur reed Marnic L. na zijn dagtaak bij MPI Sint-Idesbald terug naar huis. Langs de Hoogleedsesteenweg werd hij onwel achter het stuur van zijn Toyota. Hij reed richting centrum en week volledig af naar de andere kant van de weg. Aan kapperszaak Aktuelle raakte hij al een boordsteen, schoof verder tegen de omheining van een woning op de hoek met de Mezenstraat en belandde uiteindelijk op de andere hoek bijna volledig in de vitrine van nagelstudio en groothandel in nagelproducten Akyado. 

“Gelukkig waren we op dat moment niet open en was niemand aanwezig”, prijzen uitbaters en zakenpartners Steve Lagrange en Natasja Longueville zich gelukkig. “De wagen reed tot tegen de binnenmuur van de nagelstudio”, vervolgt Steve. “De chauffage is volledig afgerukt en geplooid. Het water liep er zomaar uit. Was er iemand in de wachtplaats geweest of net aan het afrekenen aan de kassa, dan waren de gevolgen nog erger geweest. Het glas vloog overal in het rond. Enkele stoeltjes en een tafeltje zijn meters verschoven. Ik zat boven in mijn woning en hoorde plots lawaai en glasgerinkel. De man achter het stuur schudde en was bebloed. Hij reageerde niet toen ik zijn naam vroeg.”

Uitbaters Steve Lagrange en Natasja Longueville.
LSI Uitbaters Steve Lagrange en Natasja Longueville.

Wat de precieze gevolgen voor de nagelstudio zullen zijn, is nog niet duidelijk. De vitrine zal toegemaakt worden door de brandweer en technische dienst van de stad. De automobilist kreeg de eerste zorgen van een mugteam en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij herinnerde zich niets meer van het ongeval, maar kon wel al verhoord worden. Hij zal een volledige medische check-up krijgen. Op de plaats van het ongeval kon een tijdlang enkel alternerend verkeer passeren.

De wagen boorde zich in de vitrine.
LSI De wagen boorde zich in de vitrine.
De Toyota belandde bijna volledig in de nagelstudio.
LSI De Toyota belandde bijna volledig in de nagelstudio.
Nog voor de nagelstudio raakte het voertuig al boordstenen en een omheining.
LSI Nog voor de nagelstudio raakte het voertuig al boordstenen en een omheining.
De brandweer kwam ter plaatse.
LSI De brandweer kwam ter plaatse.