Angels, Witches & Bitches palmen Kasteel van Rumbeke in

Renaissance herleeft van 14 tot 24 februari met minnedichten, klavecimbelmuziek en kunst

Luc Lapere, Kris Vercruysse, Christien Dutoit en Conny Roels doen de Renaissance herleven met Angels, Witches & Bitches.
Joke Couvreur Luc Lapere, Kris Vercruysse, Christien Dutoit en Conny Roels doen de Renaissance herleven met Angels, Witches & Bitches.
De Renaissance herleeft in het Kasteel van Rumbeke, een van de oudste renaissancekastelen in België. Kunstenaars Luc Lapere, Kris Vercruysse, Christien Dutoit en Conny Roels bundelen de krachten voor het passioneel renaissance evenement ‘Angels, Witches & Bitches’. Van 14 tot 24 februari mag je je verwachten aan minnedichten, klavecimbelmuziek, kunst,… Rode draad is de vrouw in al haar facetten.

Kunstenaars Luc Lapere en Kris Vercruysse worden dit jaar 60 jaar. Reden genoeg vonden ze om een apart verjaardagsfeestje te organiseren. Ze keren daarbij terug naar de Renaissance, de tijd van kunstenaars als Leonardo Da Vinci, Michelangelo,…”In die periode begonnen vrouwen voor het eerst aan kunst te doen”, weet Lapere. “We contacteerden dan ook twee vrouwelijke kunstenaars, Christien Dutoit en Conny Roels, om een evenement te organiseren waarbij de vrouw centraal staat.”

Kunsttentoonstelling

Als locatie belandden ze in het Kasteel van Rumbeke, een van de oudste renaissancekastelen in België. Al maken ze ook een zijsprongetje. “Angels, Witches & Bitches loopt van donderdag 14 tot en met zondag 24 februari”, zeggen Luc en Kris. “Samen met ARhus en Vormingplus brengen we op 12 februari al een opwarmertje in ARhus. Pascale Platel komt er spreken over vrouwen, zusters, liefde, verleiding, … Angels, Witches & Bitches is in eerste instantie een kunsttentoonstelling waar Conny, Christien, Kris en ik onze werken tonen. Die is te bezoeken op 14, 15, 22, 23 en 24 februari van 10 tot 18 uur. We hebben onze expo opengetrokken tot een breed cultureel evenement. Zo organiseren we op Valentijn een muzikaal optreden met klavecimbel door Benjamin Paganini en Nina Lakicevic. Woordentij vzw brengt op vrijdag 15 februari onder andere Machteld Ramoudt, Alicia Gescinka, gekend van Wanderlust op Canvas, en voormalig Antwerps stadsdichter Bernard Dewulf samen voor de literaire avond ‘The Day after Valentine’”, weten Luc en Kris.

Het Kasteel van Rumbeke, in het Sterrebos, is een van de oudste renaissancekastelen in België.
JBOR Het Kasteel van Rumbeke, in het Sterrebos, is een van de oudste renaissancekastelen in België.

Scholieren

“Elvis Peeters en Agnes de Graaf gaan op vrijdag 22 februari aan de slag met de minnedichten van Hendrik van Veldeke, de eerste Nederlandstalige schrijver die we bij naam kennen. Gerenommeerd harpist Luc Vanlaere brengt al zijn instrumenten, inclusief een kopie van de oudste harp ooit gevonden, mee naar Rumbeke voor een concert op 23 februari en op zondag 24 september verwelkomen we het vocaal ensemble Blush en brengen negen 15-jarige leerlingen van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten een vertelprogramma rond het thema vrouw. Tijdens de week verwelkomen we scholen. We willen de kinderen iets bijbrengen over etiquette en hen ook zelf laten schetsen. Die werkjes zullen op 24 februari te zien zijn op de zolder van het kasteel.”

Heksenbeeld

Ook later dit jaar krijgt Angels, Witches & Bitches nog een vervolg, op verplaatsing weliswaar. “Zo exposeren Kris en ik tijdens Manor goes Classic op 8, 9 en 10 juni op de Manorhoeve in Sint-Eloois-Winkel, onthul ik midden juni een vijf meter hoog heksenbeeld in Beselare, exposeren we midden juni met zijn vieren in mijn nieuwe galerij Art Passion in Oostnieuwkerke en organiseren we als finissage open ateliers op 12, 13, 19 en 20 oktober”, besluit Luc.

Meer info, tickets en reserveren op www.angelswitchesbitches.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.