Amateurfotograaf die bankkaart vindt en 7.000 euro afhaalt, riskeert werkstraf

Zittingzaal rechtbank Kortrijk
LSI Zittingzaal rechtbank Kortrijk
Een 32-jarige Roeselarenaar die in zijn vrije tijd verlaten gebouwen fotografeert, moest zich verantwoorden op de rechtbank. In een verlaten woning in Waregem had hij een bankkaart gevonden, wist de code te vinden en haalde daarmee zevenduizend euro af. 

Diego D. was met zijn vriendin naar een leegstaand huis in Waregem getrokken om foto’s te nemen. De woning was eigendom van een bejaard echtpaar dat in een rusthuis in Waregem verblijft. Het koppel vond een bankkaart en nam die mee. “Ze zochten de geboortedatum van de eigenaar van de bankkaart op en probeerden het geboortejaar als pincode, dat bleek te kloppen”, pleitte het openbaar ministerie. “Toen de zoon zag dat er geld van de rekening van zijn ouders was verdwenen, ging de bal aan het rollen. Bij een betaling bij slagerij Renmans kon de bankkaart gelinkt worden aan een klantenkaart en konden de beklaagden ontmaskerd worden.” 

In totaal had het koppel zevenduizend euro afgehaald. “Vooral om inkopen te doen”, vertelde de fotograaf. “We hadden hun huis gevonden op een website waarop stond dat het huis leeg stond. We hadden nooit geld mogen afhalen met die bankkaart. Toen de politie is binnen gevallen bij ons, hebben we alles terugbetaald.” Diego D. riskeert een werkstraf van zestig uur, zijn vriendin - die ondertussen zijn echtgenote is - vraagt de opschorting van straf. Vonnis op 24 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.