9 maanden celstraf en voorwaardelijke boete nadat man vrouw afranselt voor ogen van 10-jarige zoontje

Een 38-jarige man van Marokkaanse origine uit Roeselare is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van negen maanden en een voorwaardelijke boete van 800 euro. Enkel de periode die hij sinds 11 november in voorhechtenis zat, sprak de rechter als effectieve straf uit. Mounir T. moet zich wel laten begeleiden voor zijn agressie en mag geen contact meer hebben met zijn ex.

“Papa doet mama pijn.” Die oproep liep in de nacht van 11 op 12 november 2018 bij de politie binnen. Aan de lijn hing het 10-jarig zoontje van het koppel. Toen de politie aan de woning arriveerde, zagen de agenten het jongetje door het raam op de bovenverdieping wenend toekijken. T. bleek zijn echtgenote een pak rammel te hebben gegeven en haar aan de haren uit de zetel te hebben gesleurd. Niet voor het eerst, want al in november 2017 was het slachtoffer al eens uit hun toenmalige woning in Turnhout gevlucht na partnergeweld. Na negen maanden in een vluchthuis te hebben gewoond, gaf het slachtoffer haar echtgenoot toch nog een tweede kans, maar amper een maand later was het opnieuw hommeles. Intussen is de echtscheiding aangevraagd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.