60 kunstenaars tonen kunnen tijdens Paris-MontmARTre

De werkgroep vzw Kunst Kijken is klaar voor  26ste kunstenmarkt Paris-MontmARTre.
Joke Couvreur De werkgroep vzw Kunst Kijken is klaar voor 26ste kunstenmarkt Paris-MontmARTre.
Paris-MontmARTre is op 7 en 8 september aan de 26ste editie toe. Het wordt de eerste kunstenmarkt onder het voorzitterschap van Lucrèce Surmont, maar ze krijgt alle vertrouwen van het stadsbestuur, want het samenwerkingscontract met de werkgroep Kunst Kijken is met drie jaar verlengd.

In april gaf Willy Wostyn na 25 jaar de fakkel van de Werkgroep Kunst Kijken, en hun jaarlijkse evenement Paris-MontmARTre, door. De 26ste editie van de kunstenmarkt wordt dan ook de eerste onder het voorzitterschap van Lucrèce Surmont. “Naar goeie traditie bouwen we de Grote Markt op 7 en 8 september opnieuw om tot een kunstenmarkt”, vertelt ze. “Zestig kunstenaars, waarvan de helft uit Roeselare en de rest uit Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en zelfs het verre Limburg, tonen twee dagen lang hun werken en velen zijn er ook zelf aan de slag.”

Het geheel wordt sfeervol aangekleed met Franse muzette door Studio Dancelight, culinaire standjes met Franse specialiteiten en een bevlagde Sint-Michielskerk dankzij de Roeselaarse Klokkengilde. “Ook de horeca en handelaars rond de Grote Markt zetten hun beste beentje voor en wij zorgen ook voor wat animatie”, weet Lucrèce. “Op zaterdag verwachten we lustige clochards en een silhouettenknipper, op zondag verwachten we de tricolore gapers met mime.” Met het evenement steunt de werkgroep de televestiaire Mensen helpen Mensen, de Klokkengilde en de vzw Vlaanderen-Ierland.”

Cultuurschepen Dirk Lievens (CD&V) heeft aan de vooravond van het evenement goed nieuws. “Met de stad hebben wij ons vertrouwen uitgesproken in de organisatie door het samenwerkingscontract met drie jaar te verlengen”, zegt hij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.