59-jarige man riskeert celstraf van zes maanden voor aanhoudende agressie

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een 59-jarige man uit Roeselare riskeert een gevangenisstraf van zes maanden voor verschillende feiten van opzettelijke slagen en verwondingen. Zo gaf hij drie jaar geleden een taxichauffeur een vuistslag en gooide hij een brandblusapparaat op de voorruit van de man nadat hij besloot niet te willen betalen. 

De 59-jarige man uit Roeselare staat bij de politie gekend als agressief. Het parket vervolgt hem nu voor enkele van zijn uitspattingen. “De feiten dateren misschien al van een tijdje geleden, maar we vinden het toch nodig om de man voor de rechtbank te slepen”, zegt de openbare aanklager. Op 20 maart 2016 nam Jean V. (59) een taxi samen met zijn vriendin naar haar woonplaats in Kuurne. Eens aangekomen werd het duidelijk dat Jean V. niet van plan was om te betalen. De taxichauffeur volgde het koppel tot aan de woning, waarna Jean V. ferm naar de man uithaalde met een vuistslag. Daarna nam hij een brandblusapparaat, die hij op de voorruit van de taxi neergooide. “Die chauffeur moet zich niet moeien in de discussie”, verklaarde Jean V. aan de politie.

De vijftiger staat ook nog terecht voor twee andere feiten in Roeselare. Nadat een groepje jongeren op 15 september 2016 aan zijn woning belletje trek deed, stormde de man naar buiten en sloeg hij één van de jongeren. Nadien bleek dat hij de verkeerde een mep had verkocht. “In het vervolg geef ik hen allemaal een ferme slag, dan ben ik zeker dat ik de juiste meeheb”, verklaarde Jean V. nadien aan de politie. Tot slot zette hij op 20 april een vriendin die bij hem logeerde hardhandig buiten en mepte haar in het gezicht. “Voor de beklaagde is geweld de rode draad in zijn leven. Hij moet dringend aan zijn agressieproblematiek werken”, aldus de openbare aanklager. Jean V. riskeert een gevangenisstraf van zes maanden. De beklaagde kwam zelf niet opdagen op zijn proces. Vonnis op 16 augustus. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.