300 kinderen van drie Arkorumscholen ‘strappen’ samen door de stad

Alle lagereschoolkinderen van de drie vestigingen van Arkorum in Roeselare liepen mee.
Joke Couvreur Alle lagereschoolkinderen van de drie vestigingen van Arkorum in Roeselare liepen mee.
In zowat alle Vlaamse scholen werd vrijdag duchtig gestapt, gestept en getrapt naar aanleiding van de jaarlijkse Strapdag. Ook in het Roeselaarse straatbeeld viel dat duidelijk te zien en te horen, want scholengroep Arkorum organiseerde voor het eerst een ‘Straprun’ tussen de drie vestigingen van de groep.

Driehonderd lagereschoolkinderen liepen vrijdagnamiddag tussen en ook door de scholen in de Rodenbachstraat, het Polenplein en de Zuidstraat. Bij het doorkruisen van de scholen werden de kinderen aangemoedigd door de 160 kleuters van alle drie de vestigingen. “Een enorm succes en nu al ligt vast dat we dit volgend jaar opnieuw gaan doen”, zegt directeur William Doom. “Met deze actie hebben we laten zien dat we de veiligheid in de schoolomgevingen belangrijk vinden, terwijl we ook tonen dat we ondanks de geografische spreiding eigenlijk samen één grote school vormen. We brengen een positieve boodschap van constructief samenwerken. Daarom lieten we de leerlingen van de verschillende vestigingen ook door de scholen van hun leeftijdsgenoten lopen. We dromen er trouwens nog altijd van om ooit op één locatie in Roeselare een grote vrije centrumschool te vormen.”

Joke Couvreur
Aan enthousiasme geen gebrek bij de kinderen.
Joke Couvreur Aan enthousiasme geen gebrek bij de kinderen.
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke Couvreur
Joke CouvreurReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.