24 scholieren met gebrekkige fietsverlichting moeten naar verkeersklas

Geert De Rycke
De politie heeft vrijdagmorgen tientallen fietsers gecontroleerd in Roeselare. “We hebben 76 fietsers, vooral volwassenen, beboet omdat hun fietsverlichting niet in orde was”, zegt commissaris Carl Vyncke.

De controleactie vond vrijdag plaats tussen 6.30 en 8 uur aan het Roeselaarse station. “In het eerste uur passeerden vooral volwassenen, op weg naar het werk”, zegt Vyncke. “Het laatste half uur zagen we meer scholieren. 42 meerderjarigen kregen een bekeuring, net als tien scholieren tussen 16 en 18 jaar en er waren ook 24 leerlingen jonger dan 16 jaar niet in orde met hun fietsverlichting. Die laatsten zullen opgeroepen worden naar de verkeersklas. Dat is een verplichte sessie van vier uur, op een woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag, waarin we niet alleen les geven, maar ook aan sensibilisering doen.”

Vyncke benadrukt het belang van een goeie fietsverlichting. “Gezien worden in het verkeer is van cruciaal belang. Niemand wil aangereden worden en automobilisten ergeren zich terecht vaak aan onverlichte fietsen die plots opdoemen.” Volgens Vyncke volgen er in de toekomst nog meer controleacties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.