22-jarige krijgt voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor relatie met 13-jarig meisje

LSI
Een 22-jarige man uit Roeselare is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden voor een seksuele relatie met een 13-jarig meisje.

De jongeman en het meisje leerden elkaar in 2017 via Facebook kennen en spraken af in een park in Oostende. Daar hadden ze seks. Nadien bleven beiden contact houden. “Ook nadien hadden ze nog seks. De jongeman bedreigde haar dat hij haar familie iets zou aandoen als ze iets zou vertellen”, zei het openbaar ministerie. 

De feiten kwamen aan het licht nadat het meisje nog maar eens was weggelopen. Aan een begeleider vertelde ze over Alexander T. en haar seksuele relatie. Op zijn adres werd het vermiste meisje ook teruggevonden. “Ze had me gezegd dat ze 16 jaar was”, verdedigde de jongeman zich. “Toen ik vernam dat ze amper 13 was, werd ik kwaad, maar we waren verliefd en bleven bij elkaar. Onze relatie was goed, maar haar vader was ertegen.” 

De rechter gaf de jongeman nog een veeg uit de pan en zei dat het normaal was dat haar vader tegen de relatie was. Minderjarigen onder de 16 jaar kunnen geen toestemming tot seks geven. De twintiger moet enkele voorwaarden volgen als hij uit de cel wil blijven. De komende tien jaar mag hij geen functies vervullen waarbij hij gezag over minderjarigen zou hebben. Aan het meisje moet hij een schadevergoeding van 7.500 euro betalen, aan haar ouders 3.000 euro.