20-jarige Afghaan riskeert jaar cel voor steekpartij aan achterkant station

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 20-jarige jongeman uit Roeselare met Afghaanse roots riskeert één jaar effectieve celstraf voor een steekpartij op 18 juni vorig jaar aan de achterkant van het station in Roeselare. Het slachtoffer werd verschillende keren geraakt, maar verkeerde niet in levensgevaar. “Dit kon veel erger afgelopen zijn”, sprak de procureur.

Mohammed S. (20) uit Roeselare kreeg het op 18 juni samen met een groepje Afghanen aan de stok met een groepje Oostblokkers aan de achterkant van het station. De ruzie ontstond nadat de Afghanen dachten dat de Oostblokkers een Afghaans meisje aan het volgen waren. De ruzie ontaardde in een knokpartij. Mohammed S. haalde op een gegeven moment een mes uit en stak een jongeman van de rivaliserende groep meermaals in de schouder, rug, borst en benen. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeerde nooit in levensgevaar. Mohammed S., die maandag zijn kat stuurde naar de rechtbank, ontkende de feiten tijdens zijn verhoor. “We hebben duidelijke camerabeelden die ons het tegendeel bewijzen”, sprak de procureur. De Afghaanse jongeman riskeert naast de celstraf een effectieve geldboete van 2.000 euro. Vonnis op 11 maart. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.