10-jarig zoontje belt politie: “Papa doet mama pijn”

Lieven Samyn
Een 38-jarige man van Marokkaanse origine uit Roeselare riskeert voor de rechtbank in Kortrijk een celstraf van acht maanden en een boete van vierhonderd euro voor partnergeweld.

Het 10-jarig zoontje van Mounir J. had in de nacht van 11 op 12 november 2018 de politie gebeld. “Papa doet mama pijn”, klonk het. Toen de agenten aankwamen, zagen ze het jongetje door het raam op de bovenverdieping wenend toekijken. J. had zijn echtgenote een pak rammel gegeven en had haar aan de haren uit de zetel gesleurd. Niet voor het eerst, want in november 2017 was het slachtoffer ook al eens uit hun toenmalige woning in Turnhout gevlucht na partnergeweld. Na negen maanden in een vluchthuis te hebben gewoond, gaf het slachtoffer haar echtgenoot nog een tweede kans, maar amper een maand later was het opnieuw hommeles. Ondertussen heeft de vrouw de echtscheiding aangevraagd. Sinds 11 november zit Mounir J. in de cel. “Ik heb niet geslagen, we hadden gewoon een discussie”, hield hij vol. Toch bood hij zijn partner zijn excuses aan. Vonnis op 11 februari. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy van Dorst

  Aan zulke lafaards wordt NIETS gedaan.Wij maken al 2 jaar hetzelfde mee met de dochter alleen in vele ergere maten en daar wordt niets aan gedaan integendeel.

 • Gerda Vetmuylle

  Dat kind moet daar weg. Daar komt anders niets goeds van, trauma's en een vertekend beeld van relaties, je ziet dergelijke drama's dan op tv. Dit kind heeft recht op een zorgeloze en veilige jeugd en moet nu niet vol stress zitten, stress en angst.

 • Ingrid De Clercq

  Een slim kindje. Waarom zijn sommigen zo naïef te denken dat hun gewelddadige partner het kan laten hun losse handjes te gebruiken. Kinderen die moeten opgroeien tussen geweld dragen dit heel hun leven mee.

 • Tania Janssens

  Hopelijk worden ze goed opgevolgd, de jongen is een held.

 • lut vanhyfte

  Zo'n dappere jongen, wat deed z'n dwaze moeder hem aan door terug te gaan; 'Mannen' die slaan, daar blijf je ver vandaan!