"We geven de hoop nooit op"

VRIJWILLIGERS ZOEKEN TEVERGEEFS NAAR SPOOR VAN VERMISTE JELLE (28)

Er daagden ongeveer 100 vrijwilligers op, die in groepjes te werk gingen.
JVK Er daagden ongeveer 100 vrijwilligers op, die in groepjes te werk gingen.
Honderd vrijwilligers zochten zaterdag alweer tevergeefs naar een spoor van de vermiste Jelle Vandemaele (28). "We zijn blij met de steun, maar de zoektocht leverde niets op", aldus papa Dirk Vandemaele. "We roepen getuigen op om zich te melden."

Zaterdagochtend verzamelden iets meer dan honderd mensen aan de gebouwen van Syntra West in Roeselare voor een nieuwe zoektocht naar de vermiste Jelle Vandemaele. De 28-jarige jongeman verdween op 9 april uit zijn appartement in Roeselare en sindsdien ontbreekt elk spoor. De vrijwilligers werden net als bij een vorige zoektocht in groepjes verdeeld. "We hebben de plaatsen afgezocht die vorige keer niet aan bod kwamen", verduidelijkt vader Dirk. "Zoals natuurdomein de Huwynsbossen in Lichtervelde en het Rhodesgoed in Kachtem. We focussen op locaties waar we denken dat we spullen van hem zouden kunnen terugvinden." De vrijwilligers zochten vooral naar de portefeuille en sleutelhanger van Jelle. Dat zijn de enige twee zaken die uit zijn appartement zijn verdwenen.

Jelle Vandemaele verdween op 9 april uit zijn flat in de Delaerestraat.
JVK Jelle Vandemaele verdween op 9 april uit zijn flat in de Delaerestraat.

Raadsel

Om 13 uur werd de actie afgeblazen. "We hebben niets bruikbaars gevonden", zegt vader Dirk. De ouders geven de hoop echter niet op en willen in de toekomst nog initiatieven op poten zetten. "We krijgen nog steeds veel reacties, via de pers en sociale media. De verdwijning van Jelle blijft leven. Maar hoe langer het duurt, hoe minder aandacht onze zoon zal krijgen. Dus de tijd dringt." De politie en het parket namen niet deel aan de zoekactie. "We hebben wel een goed contact met de speurders. In het begin hoorde ik ze dagelijks. Dat is nu wel verminderd. De politie is echter zeker met het dossier bezig." Volgens vader Dirk is er nog steeds geen enkel spoor dat naar de oplossing van het mysterie kan leiden. "Er werden al verschillende pistes onderzocht, maar er is nog geen echt aanknopingspunt."

Hulp gevraagd

De familie van twintiger deed onlangs nog een oproep naar de mensen die in de nacht van 9 op 10 april aan het appartement van Jelle in de Delaerestraat passeerden. Een paar van die passanten zijn ondertussen geïdentificeerd. "Die avond was er een party in de Chiqon. Er stonden heel wat mensen buiten op het terras. En tussen 00.45 uur en 7 uur wandelden er dertig voetgangers voorbij. Dat is te zien op camerabeelden", klinkt het. "Die mogen we niet vrijgeven wegens de privacywetgeving. Maar we roepen deze mensen op om zich kenbaar te maken bij ons of bij de politie. We zijn nog steeds op zoek naar tips."