"Waarom we hier zijn? Onze man schreef ons in"

TIEN VROUWEN NEMEN BIJ PABO DEEL AAN EERSTE MASTERCLASS HANDJOB

Joyce Mesdag
Tien vrouwen namen in eroticazaak Pabo in Roeselare deel aan de 'Masterclass Handjob' in onze regio. "Mijn man schreef me in. 'Je kan maar wat bijleren', zei hij." Het 'melkmeisje', de 'kerstboom' of de 'citroenpers', de vrouwen draaien er hun hand niet meer voor om.

Het ging er donderdagavond van bij de start bijzonder gezellig en gemoedelijk aan toe. Enkel de fluoroze kunstpenis en de busjes glijmiddel verraadden dat we hier niet op een doorsnee Tupperware-avond beland waren. Sieraden gingen uit, mouwen werden opgestroopt en lesgeefster Aline Winter stak van wal met een minilesje biologie. Tien vrouwen tussen 24 en 53 jaar luisterden met rode oortjes.


Zo leerden ze dat de man ook een G-spot heeft vlakbij de prostaat en je best niet te onstuimig omspringt met een penis, want dat die wel degelijk kan knakken. De vrouwen konden drie verschillende soorten glijmiddel uitproberen om hun 'vriend' wat beter te leren kennen. "Een handjob is vaak het eerste dat wegvalt binnen een relatie", verantwoordt Aline de cursus. "Dat is best jammer, want je kunt leuke dingen doen met je handen om je partner te verwennen. Net zoals wij het leuk vinden om overal aangeraakt te worden, genieten mannen er ook van wanneer je bijvoorbeeld hun ballen masseert of gewoon streelt. Je hoeft niet meteen als een gek te beginnen 'trekken'."

Het melkmeisje
Joyce Mesdag Het melkmeisje

Wakker maken

Om Willy - zo werd de penis ludiek genoemd - wakker te maken, kun je wat tokkelen met je vingers, richting teelballen. "Je kunt ook gewoon lichtjes knijpen in een teelbal, maar niet te hard. Een cirkelvormige streling over de top, zal hem wel helemaal wakker maken." De 'citroenpers' wordt die beweging gedoopt. "Net alsof je een sinaasappel uitperst, maar alleen met veel mildere bewegingen. Overgaan in een andere beweging mag, maar je mag nooit helemaal loslaten."


De volgende move: het haardvuurtje. "Draaiende bewegingen, alsof je vuur maakt met een stokje. Maar ook weer heel zacht, natuurlijk."


Move 3: de 'kerstboom', je vingers in elkaar haken en een soort van boompje maken boven de penis en daarna een strelende beweging maken naar beneden. De vierde beweging: 'het melkmeisje', een melkbeweging maken met de twee handen, eerst in neerwaartse richting en daarna omgekeerd. En voor de vijfde beweging is een speeltje nodig: een parelsnoer dat voor extra stimulans zorgt bij het wrijven."


De namen én bijhorende bewegingen zorgden voor de nodige hilariteit. Daadwerkelijk iets bijleren, was bij bijna alle vrouwen dé reden van hun aanwezigheid. "Ik ben net gescheiden, maar ik heb nooit een andere partner gehad", zegt een van de deelneemsters.

De kerstboom
Joyce Mesdag De kerstboom

Weinig ervaring

"Mijn vriend is mijn eerste partner, dus ik heb niet veel ervaring, en eigenlijk maken we zelden tijd voor een handjob", vertelt een van de jongste deelneemsters (24). "Mijn man heeft me ingeschreven", legt een andere dame uit. "Die van ons ook", lachen twee andere vrouwen, met 48 en 53 jaar de oudste van de groep. "Je kunt er maar wat van opsteken, was hun argument. En aangezien we op een leuke avond rekenden, zijn we maar meegestapt in hun plannen."


Duidelijk herkenbaar op de foto wilden de vrouwen niet. "Ik ben thuisverpleegster, ik mag er niet aan denken dat mijn patiënten mij hier zouden zien zitten."


Er werd ook wat aandacht aan het genot van de vrouwen besteed. Medewerkster Eva De Ceuster stelde de nieuwste erotische snufjes voor. Die werden gretig doorgegeven in de groep en er werd flink wat afgelachen met hoe hard het ene ding vibreerde en het andere rondzwiepte. De deelneemsters kregen de raad thuis niet meteen aan de slag te gaan. "Ook al koestert hij in de zetel de verwachting dat je meteen zult illustreren wat je hebt geleerd. Laat het even bezinken en begin er pas aan als je er zelf zin in hebt. Gooi ook niet meteen alles in de strijd. Geloof me, ook al is er een spannende wedstrijd op tv, die zal meteen stukken minder belangrijk worden."

Het parelsnoer
Joyce Mesdag Het parelsnoer
Het haardvuurtje
Joyce Mesdag Het haardvuurtje
De citroenpers
Joyce Mesdag De citroenpers