Rotaryclubs schenken minibus aan ’t Ferm

Rotaryclub Izegem en Roeselare Mercurius schonken een minibus aan 't Ferm.
RV Rotaryclub Izegem en Roeselare Mercurius schonken een minibus aan 't Ferm.
Op ’t Capellehof in Rollegem-Kapelle mocht Danny Demeersseman, coördinator van het kleinschalig huiselijk dagcentrum ’t Ferm, de sleutels van een nieuwe minibus in ontvangst nemen uit handen van Rik Decock en Yves Peene, voorzitters van Rotary Club Izegem en Roeselare Mercurius. 

De centen voor de aankoop van die bus werden onder andere bijeengesprokkeld via de Izovino kunst- en wijnproeverij, maar ook dankzij steun van het N.V.S.G. en de Rotary Foundation, twee organisaties die binnen de koepel van Rotary ondersteuning verlenen aan sociale projecten. “Ons doel was met onze steun een wezenlijk verschil te maken, te zorgen dat het dagcentrum echt een grote stap vooruit kan zetten en ik denk dat we hierin geslaagd zijn”, zegt Rik Decock. 

De minibus wordt met open armen ontvangen door ’t Ferm. “Sinds de wijziging binnen het Persoonsvolgend budget (P.V.B.) worden de vervoerskosten niet meer gesubsidieerd. Deze minibus is dan ook een geschenk uit de hemel, want zo besparen we onze gasten een aanzienlijk deel van deze kosten”, besluit Danny Demeersseman.