“Oeps, te ver gereden”: bejaarde maakt rechtsomkeert op snelweg

Hans Verbeke
Leo V. (85) stond donderdag voor de politierechter voor roekeloos rijgedrag op de snelweg. Hij maakte rechtsomkeert en botste met een tegenligger. “Je had morsdood kunnen zijn”, sprak de politierechter.

Elke week gaat Leo V. naar zijn voetballende kleinzoon kijken. In oktober 2017 was hij daarom op weg naar Kachtem. Op de E403 richting Brugge besefte hij plots dat hij de afrit Roeselare-Haven had gemist. De man stopte op de pechstrook, keek of de rijbaan vrij was en draaide vervolgens om terug te keren. De spookrijder botste even later op een auto op de linkerrijstrook. Er vielen gelukkig geen slachtoffers. De federale wegpolitie trok het rijbewijs van Leo V. in voor vijftien dagen. “Mijn cliënt heeft ondertussen zijn rijbewijs laten aanpassen, waardoor het hem verboden is nog op de snelweg te rijden”, zegt zijn advocaat. “Ik besefte pas dat ik op de snelweg zat toen ik al gekeerd was”, zei Leo V. in de rechtbank. De rechter wees hem op de flinke portie geluk die hij had. “Je had morsdood kunnen zijn.” Toch toonde de rechter zich mild: Leo V. kreeg een boete van 320 euro met uitstel en geen rijverbod.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvan Lissens

    Dit kan toch niet meer. Morgen keert opa zich in een eenrichtingsstraat en maakt hij slachtoffers. Als je zelfs het besef niet meer hebt, dat je op een autosnelweg rijdt, dan hoor je geen voertuig meer te besturen. Het verdikt van die rechter is zeker niet in het belang van verkeersveiligheid.

  • Michiel Renne

    Die straffen zijn echt shockerend. Je krijgt een hogere boete als je fout parkeert dan als je levensgevaarlijke toeren uithaalt op de snelweg. Waarom? Omdat die man al zo oud is? Waar is het principe van gelijkheid?

  • Roger Cooks

    De wet is blijkbaar niet voor iedereen dezelfde.... Als ge in Mechelen gewoonweg met een "maniakale snelheid" van 36 km/U door een zone 30 rijdt, kost je dat 50 euro ZONDER uitstel.