"Natourcriterium blijft in centrum"

De organisatoren leggen dit jaar een handtekenzone aan waar je een handtekening van je favoriete renner kunt bemachtigen, zoals hier van Jens Keukeleire .
Foto VDB De organisatoren leggen dit jaar een handtekenzone aan waar je een handtekening van je favoriete renner kunt bemachtigen, zoals hier van Jens Keukeleire .
Wat de toekomst van het De Coninckplein en de Moermanparking ook zijn, het Dovy Natourcriterium blijft in de toekomst ook in het centrum van Roeselare. Die boodschap geeft de organiserende vzw Roeselare Koerst mee aan de vooravond van zijn zevende criterium dat op 26 juli wordt verreden. De vzw mikt straks weer op 35.000 koersliefhebbers.

Sinds 2013, na de verhuis van Krottegem richting centrum, vormen het De Coninckplein en de Moermanparking de twee centrale pleinen van het Natourcriterium. Op de Moermanparking vinden de vip-feestjes plaats, terwijl de renners voorgesteld worden op het De Coninckplein, waar ook allerlei eet- en drankstalletjes staan. Het stadsbestuur wil het De Coninckplein echter drastisch vergroenen. De plannen hiervoor moeten in september klaar zijn, waarna de werken volgend jaar kunnen starten. Op langere termijn zal ook de Moermanparking, die deels eigendom is van de stad en het gemeenschapsonderwijs, verkocht worden. De organisatoren van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré zijn daarom al uitgeweken naar Beveren. "Maar het Natourcriterium blijft in het centrum van de stad", verzekert voorzitter Björn Gevaert van de vzw Roeselare Koerst. "Het is niet duidelijk of we het De Coninckplein nog zullen kunnen gebruiken, maar er zijn in het centrum voldoende alternatieven, zoals de Grote Markt, het Polenplein, de Botermarkt, de Trax-site,... Het moet zeker mogelijk zijn om ook in de toekomst een aantrekkelijk parcours uit te tekenen in het hart van de stad."

Handtekenzone

Dit jaar blijft alles nog bij het oude. "Al hebben we ons programma iets aangepast", weet Björn Leenknegt, verantwoordelijk voor techniek en logistiek. "Om 16 uur starten we met de wedstrijd voor de nieuwelingen, terwijl om 17 uur onze publiciteitskaravaan uitrijdt. Om 18 uur wordt het startschot gegeven voor de tijdrit en om 19 uur is het tijd voor het criterium. De profs bereiken normaal rond 21.30 uur de eindmeet. Nieuw is dat we in de Teerlingstraat een handtekenzone aanleggen, waar het publiek veilig bij de renners kan. Ook sloten we een akkoord met de nv Parkeren, die voor een keer niet zal controleren op het betalend parkeren en in de blauwe zone. Parkeren kan ook op de parking van Expo Roeselare. Voor mensen met een beperking stellen we de Grote Markt open als parking."


Welke Tourtoppers straks aan de start komen is voorlopig onduidelijk.


Meer info op natourroeselare.be.