Leerlingen Internaat Noord bekampen elkaar in wedstrijd lekkerste spaghetti

Winnaars Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker genieten van hun eigen saus.
Maxime Petit Winnaars Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker genieten van hun eigen saus.

Met of zonder paprika? Met parmezaan of Gruyère? De internen van Internaat Noord van Scholengroep Sint-Michiel waren woensdag helemaal in de ban van een kookwedstrijd. De uitdaging die ze voorgeschoteld kregen: wie maakt de lekkerste spaghetti? “De internen werden in groepjes verdeeld en en probeerden per groepje de beste spaghettisaus te maken. Daarbij konden ze hulp inroepen of een hulplijn contacteren. Zo geschiedde dat er ook al snel enkele mama’s en oma’s bij ons in de keuken stonden”, vertelt directeur Koen Germonprez. Na het kokerellen werden de verschillende gerechten voorgezet aan een jury bestaande uit de directie, zuster Goedele en de aanwezige hulplijnen. Zij bepaalden wie de beste saus gemaakt had. De overwinning was uiteindelijk weggelegd voor Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker. “Hun recept wordt nu natuurlijk het nieuwe recept dat hier in de keuken van Barnum en Internaat Noord bereid zal worden”, besluit de directeur. 

De jury aan het werk.
Maxime Petit De jury aan het werk.
Directeur Koen Germonprez velt z’n oordeel.
Maxime Petit Directeur Koen Germonprez velt z’n oordeel.
De jury proeft.
Maxime Petit De jury proeft.
 Na het proeven volgde het quoteren.
Maxime Petit Na het proeven volgde het quoteren.
 Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker gingen uit de bol bij het bekendmaken van de uitslag.
Maxime Petit Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker gingen uit de bol bij het bekendmaken van de uitslag.
 De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker poseren met hun spaghetti.
Maxime Petit De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker poseren met hun spaghetti.
De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker rond hun pot saus.
Maxime Petit De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker rond hun pot saus.
De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker met hun helpers.
Maxime Petit De winnende leerlingen Sam Crabbe, Margaux Hamerlinck, Hylke Geerardijn en Merel Van Isacker met hun helpers.
Liters saus!
Maxime Petit Liters saus!
Ook de internen schuiven aan voor een bordje.
Maxime Petit Ook de internen schuiven aan voor een bordje.
En smullen maar!
Maxime Petit En smullen maar!