"Gilles moet en zàl winnen"

PROMOTEAM HOUDT MASSADANS VOOR FINALIST 'THE VOICE VAN VLAANDEREN'

Het promoteam van Gilles hield gisteren een grote dansactie aan het Stationsplein in Roeselare.
Joke Couvreur Het promoteam van Gilles hield gisteren een grote dansactie aan het Stationsplein in Roeselare.
Kroont een Roeselarenaar zich vanavond tot 'The Voice van Vlaanderen?' De 18-jarige Gilles Muylle hoopt alvast van wel, en dat geldt ook voor zijn promoteam dat gisteren een actie hield aan het Stationsplein. Met een massadans maakten ze hun boodschap duidelijk: Stem 'Gilles' naar 6677!

Gilles Muylle wist de afgelopen maanden Vlaanderen te overtuigen van zijn talent. Na een geslaagde auditie in het VTM-programma 'The Voice van Vlaanderen' mocht de student van het Brugse KTA het team van Bent Van Looy vervoegen. Gilles won ook zijn battle en zo mocht de tiener naar de liveshows. Vanavond neemt de Roeselarenaar het tegen de finalisten uit de drie andere teams op.


Het zijn niet alleen drukke tijden voor Gilles, maar ook voor zijn promoteam, dat bestaat uit een tiental vrienden. "The Voice neemt ons leven over", lacht Mathias Goethals, de beste vriend van Gilles en leider van het promoteam. "We hingen al posters op en flyerden in Roeselare en Brugge. We reden rond met een promocabrio, lieten T-shirts en petjes maken, voerden promotie... Voor Gilles zijn verjaardag hebben we hem ook verrast met een filmpje van fans en familie. Gilles moet en zàl The Voice winnen. We hoopten vanaf het begin al wel dat hij het zo ver zou schoppen, maar elke keer beseften we dat het erop kon zitten. Nu hij in de finale geraakt is, zijn we echt tevreden. Winnen zou de ultieme kers op de taart zijn, maar voor ons is Gilles sowieso al de winnaar."


Gisterenavond liet het promoteam voor de laatste keer van zich spreken met een massadans op het Stationsplein. Die werd georganiseerd in samenwerking met dansschool FDMC uit Hooglede. Dansen deden ze op 'Sun is shining' van Axwell Ingrosso, een nummer dat Gilles al bracht tijdens The Voice. "We willen de mensen oproepen om massaal voor Gilles te stemmen. Wij trekken zelf met 450 mensen naar de finale, geen finalist doet beter."


Op de massadans tekenden een 60-tal sympathisanten present, onder wie ook enkele familieleden van Gilles. Grote broer Thibeaut (21) danste zelfs mee. "Ik ben enorm fier", reageert hij. "Gilles heeft nooit eerder echt iets met muziek gedaan en toch slaagt hij erin om het zo ver te schoppen. Hij wou graag weten waar hij stond en het is veel beter uitgedraaid dan iedereen dacht. Gilles is duidelijk overdonderd door alle aandacht, maar hij blijft zichzelf."

Finalist Gilles Muylle.
Joke Couvreur Finalist Gilles Muylle.

Mooi verjaardagscadeau

"Zijn overwinning zou het mooiste verjaardagscadeau ooit zijn", aldus opa Thierry Duclos, die gisteren zijn 71ste verjaardag vierde. "Tot enkele weken geleden had ik Gilles nog nooit horen zingen. Ik ben dan ook enorm verrast dat hij in de finale van The Voice staat. Nu is het hopen dat hij wint. Ik ga alvast mijn gsm opladen, zodat ik volop kan stemmen."


Ook Gilles zelf kwam even langs en stond te glunderen, terwijl hij de massadans filmde met z'n smartphone. Van stress was er geen sprake. "Ik ben heel blij dat er zoveel mensen mij steunen", sprak hij de mensen toe. "Ik hoop echt dat de finale morgen goed afloopt en dat iedereen nog één keer massaal wil stemmen."


De finale van The Voice van Vlaanderen start vanavond om 20.35 uur op VTM.

De grootouders van Gilles zijn zijn grootste fans.
Joke Couvreur De grootouders van Gilles zijn zijn grootste fans.