'Afstammeling van sjeik' staat terecht voor partnergeweld

Een 32-jarige Iraakse man uit Roeselare heeft voor de rechter in Kortrijk ontkent dat hij jarenlang zijn echtgenote mishandelde. Mohammed Al K. hoorde het openbaar ministerie een celstraf van negen maanden en een boete van 600 euro vorderen.


Volgens zijn ex werd zij tijdens hun gearrangeerde huwelijk dagelijks geslagen. In de nacht van 1 op 2 maart 2015 liep ze in paniek de straat op en kon door de politie van de zone Riho opgepikt worden. Ze bracht een verhaal over zware slagen en over een tirannieke echtgenoot.


Het parket seponeerde aanvankelijk de zaak, maar nadat ze zelf klacht indiende, kwam het toch tot een rechtszaak. Mohammed Al K. is naar eigen zeggen een Iraakse politiek dissident die twee jaar lang in een geheime Iraakse gevangenis doorbracht, en een afstammeling van een sjeik van het Perzische Rijk. Hij ontkende de aantijgingen. "De politie stelde geen enkele verwonding vast bij mijn ex", klonk het. Hij vermoedt dat haar klachten door politieke motieven zijn ingegeven. Vonnis op 16 oktober. (LSI)