Roborst volgt zichzelf op als winnaar Zwalmgames

De tweede editie van de Zwalmgames is een flink schot in de roos geworden. Honderden inwoners zakten gisteren af naar Roborst waar de verschillende deelgemeentes het via allerlei proeven tegen elkaar moesten opnemen. Winnaar werd opnieuw Roborst.

Welk dorp wordt de opvolger van Roborst, winnaar in 2012? Op die vraag hebben de Zwalmenaren eindelijk hun antwoord. Het 'spel zonder grenzen' werd gisteren georganiseerd op een weide langs de Machelgemstraat en heeft als doel de Zwalmenaren dichter bijeen te brengen. Mentalist Gili en komiek Gunter Lamoot presenteerden het gebeuren. Om de titel te behalen moest het team van Roborst het in allerlei opdrachten en uitdagingen opnemen tegen de andere deelgemeenten. Voor de teams aan de strijd begonnen, vond eerst een heuse openingsceremonie plaats. En daarbij kwamen sommige dorpen heel creatief uit de hoek op vlak van kledij, vlag en uitrusting. Sommige deelgemeentes zongen zelf een eigen strijdlied. Daarna was het tijd voor het echte werk. Zo moesten de verschillende teams een dier trainen en er een choreografie mee uitvoeren.

"Niet evident", vertelde Ulrike Van der Eecken (23) uit Munkzwalm die haar hond de kabouterdans liet dansen. "Ik sta er zelf van te kijken dat het gelukt is." De verschillende teams moesten verder ook onder andere een vegetarische maaltijd bereiden, maar de meest spectaculaire proef was toch het platslaan van een wasmachine, tot die door een gat van 20 centimeter diameter kon. Het team van Roborst bracht de opdracht als eerste tot een goed eind. "Een goeie bijl, hamer en een borstel om het puin samen te vegen hebben ervoor gezorgd dat we als eerste de klus konden klaren. Maar makkelijk was het zeker niet", hijgde Jeroen Taildeman na. Hij en zijn team kroonden zich later opnieuw tot grote winnaar van de Zwalmgames. De krachtpatsers kregen een cheque van 500 euro mee naar huis om hun eigen dorp te trakteren en te bedanken voor het vele supporteren. De tweede plaats was voor Hundelgem, het brons voor Munkzwalm. (TVR)

Ronny De Coster
Onder toeziend oog van presentatoren Gili en Gunter Lamoot liet Ulrike haar hond de kabouterdans dansen.
Ronny De Coster Onder toeziend oog van presentatoren Gili en Gunter Lamoot liet Ulrike haar hond de kabouterdans dansen.