Rinkeling krijgt geen verkeerslichten

Vrije basisschool Rinkeling ligt geprangd tussen de gezapige Dorpsstraat en de razend drukke Brusselsesteenweg, met een ingang langs beide zijden. Maar op een veilige oversteekplaats is het al jaren wachten.

"Onze school is al twintig jaar vragende partij voor een veilige oversteekplaats met verkeerslichten op de Brusselsesteenweg", zegt directrice Nadine De Bondt. "Maar de Vlaamse overheid, die de weg beheert, staat niet open voor onze opmerkingen. Zeer jammer, want dit is een gevaarlijke situatie."

Burgemeester Eddie De Block (Open Vld) geeft de Vlaamse overheid evenwel geen ongelijk. "De ingang langs de Brusselsesteenweg zou beter gewoon gesloten worden", meent hij. "De kinderen kunnen dan op een veilige manier via de Dorpsstraat hun school bereiken. Deze straat wordt 's ochtends en 's avonds afgesloten voor het verkeer, zodat de veiligheid er gegarandeerd is. Maar dan zullen veel ouders een klein blokje moeten omrijden. Dat is eigenlijk geen drama, want de situatie op de Brusselsesteenweg is levensgevaarlijk. En verkeerslichten kan je hier niet plaatsen, omdat er amper tweehonderd meter verderop ook al verkeerslichten staan."

(WDS)

Schoolgaande kinderen en hun ouders moeten het met enkel een zebrapad doen.
Mozkito Schoolgaande kinderen en hun ouders moeten het met enkel een zebrapad doen.