Vijftal staat terecht voor foltering na zatte kermisavond

Drie mannen en twee vrouwen riskeren celstraffen tot dertig maanden voor slagen en verwondingen en schuldig verzuim. Een twintiger uit Arendonk werd in augustus 2016 na een zware uitgaansavond, waarbij hij ook drugs nam, op de kermis mishandeld door zeker drie van de vijf.


De feiten dateren van 28 augustus 2016. Bram B., Gianni G., Steven H., Vicky C. en Tinne V.D.B. belandden die nacht samen met Nico D. op het appartement van Vicky C. in Rijkevorsel. Het gezelschap was aardig dronken en op het appartement zelf werd er nog stevig verder gedronken. Nico D. zou ook drugs genomen hebben. Nadat hij zelf zijn achterwerk bespoten had met deodorant, daagde hij Bram B. uit om het in brand te steken, wat die laatste ook deed. Daarna staken ze hem in een bad, nadat hij naakt door het appartement had gelopen en zijn behoefte had gedaan in de zetel. Toen D. helemaal van de wereld was, besloten de twee mannen in het gezelschap om zijn wenkbrauwen en borsthaar te waxen, zijn hoofd half kaal te scheren en zijn geslachtsdelen te bewerken met een elektrische vliegenmepper.


Het onderzoek geraakte destijds pas weken na de feiten in een stroomversnelling omdat er opnames waren gemaakt van de feiten. Die waren bij de politie terechtgekomen. Het parket tilt zwaar aan de feiten, vooral omdat het slachtoffer zich niet had kunnen verweren. Bram B., die al een strafblad heeft met onder meer vechtpartijen, riskeert dertig maanden. De twee andere mannen riskeren twintig maanden cel. Vicky C. riskeert een jaar cel voor schuldig verzuim en Tinne V.D.B. tien maanden. (VTT)