Metalband Fleddy Melculy lanceert nieuw album van stripreeks Amoras: “Geweldig om te doen”

Fleddy Melculy alias Amoras samen met Charel Cambré.
Toon Verheijen Fleddy Melculy alias Amoras samen met Charel Cambré.
De Belgische ‘pretmetalband’ Fleddy Melculy gaf dinsdagavond een verrassingsoptreden in De Singer in Rijkevorsel. Ze deed dat bij de lancering van een nieuw avontuur in de stripreeks Amoras, de volwassen versie van Suske en Wiske. De band schreef zelfs speciaal het nummer ‘De Zwarte Madam’. Tekenaar Charel Cambré was vereerd. “Geweldig. Ik ben zelf een metalfan.”

Amoras ontstond in 2013 in het brein van tekenaar Charel Cambré en scenarioschrijver Marc Legendre als een spin-off van Suske en Wiske. In 2016 werd de serie ‘De Kronieken van Amoras’ aangekondigd. Daarbij wordt nu het album GARDAVU! gelanceerd. En die lancering ging gepaard met een knaller van een verrassing. Geen zoveelste persconferentie, maar wel een geheimzinnig optreden van de ‘nieuwe metalband Amoras’. Een comeback van de Zwarte Madam. 

Die nieuwe metalband bleek Fleddy Melculy te zijn, de band die in 2018 nog de Jupiler Stage op Graspop platspeelde.

Fleddy Melculy werd voor een dag ‘metalband Amoras’.
Toon Verheijen Fleddy Melculy werd voor een dag ‘metalband Amoras’.

Showstop

“We krijgen geregeld zulke aanvragen, maar dit was heerlijk om te doen”, zegt frontman Jeroen Camerlynck. “Zowel de muziek als de tekst van de Zwarte Madam hebben we zelf geschreven. We wilden het eigenlijk geheim houden, maar blijkbaar hadden onze fans het snel door.” 

Na het optreden vroeg iemand of ze misschien voor Jommeke ook iets wilden doen. “Neen, laat dat maar over aan Channel Zero.” 

Zowel de fans als de band konden het intieme concert wel smaken. “Het kwam wel tussen de opnames voor ons nieuwe album, maar we nemen het er graag bij. Normaal spelen we in zalen met 350 tot 700 mensen, dus dit was echt wel klein. We spelen nu nog maar een aantal optredens tot de zomer en daarna lassen we een showstop in. Geen Graspop dus dit jaar. We spelen binnenkort nog één keer met Channel Zero. We zijn nu meer dan drie jaar hard aan het gaan. Tijd om even te bekomen.”

Clouseau

Charel Cambré, de tekenaar van Amoras, kon het optreden van Fleddy Melculy wel smaken. “Eigenlijk is het een droom”, knipoogt Cambré. “Ik ben zelf een metalliefhebber. Mijn broer (Herman Cambré van Clouseau) is ook drummer. Vandaar een beetje. Hij is later wel bij Clouseau terechtgekomen, maar hij heeft de stiel geleerd waar het hoort. Ik ben ook in snelheid gepakt door de uitgeverij. Ze hadden dit geheim gehouden. Misschien spreken we nu wel een publiek aan dat in de jaren ’70 en ’80 Suske en Wiske las, maar ze uit het oog verloren zijn. Wel zie hier: Amoras.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.