Land- en tuinbouwers dienen 141 schadedossiers in

Droogte van 2018 erkend als landbouwramp

De aanhoudende droogte van deze zomer is door de Vlaamse regering erkend als landbouwramp. Land- en tuinbouwers krijgen nu tot februari 2019 de tijd om hun dossier te vervolledigen.
De droogte sloeg ongenadig toe deze zomer op de velden van de land- en tuinbouwers.
Bollen De droogte sloeg ongenadig toe deze zomer op de velden van de land- en tuinbouwers.

Op vrijdag 26 oktober werd de droogte van 2 juni tot 6 augustus 2018 definitief erkend als landbouwramp. Op basis van waarnemingen van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) wordt het hele Vlaamse grondgebied tot schadegebied gerekend. De gewassen en aanplantingen die in aanmerking voor een schadevergoeding zijn groenten, akkerbouwgewassen, nijverheidsgewassen, voedergewassen, fruitteelt, sierteelt en boomkweek.

De totale schadevergoeding per schadelijder bedraagt maximaal 62.400 euro. In Rijkevorsel heeft de gemeentelijke schadecommissie in totaal 141 schadedossiers behandeld. Nu de landbouwramp officieel erkend is, hebben land- en tuinbouwers drie maanden de tijd - tot en met 28 februari 2019 - om een tegemoetkomingsaanvraag in te dienen bij de provinciale buitendienst van het Departement Landbouw en Visserij. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.