Voordracht schepen Katja Onclin voor
rechter aan rechtbank Eerste Aanleg

Schepen Katja Onclin is voorgedragen om rechter te worden aan de rechtbank van Eerste Aanleg in Limburg.
Xavier Lenaers Schepen Katja Onclin is voorgedragen om rechter te worden aan de rechtbank van Eerste Aanleg in Limburg.
De kans is groot dat Mark Vos, burgemeester van Riemst, moet uitkijken naar een vervanger voor Katja Onclin (39), schepen van Welzijn, Gezondheid, Senioren en Ruimtelijke Ordening. 

Onclin heeft zich vorig jaar kandidaat gesteld om rechter te worden aan de rechtbank van Eerste Aanleg in Limburg. Ze werd begin deze week voor het ambt voorgedragen bij de Hoge Raad voor Justitie. Het is nu aan federaal minister van justitie Koen Geens om haar te benoemen. Zelf wil Katja Onclin nog veel kwijt over de zaak. “Ik ga er niet over communiceren zolang er niets officieel beslist is”, reageert de politica. Zelfs op de  vraag waarom ze rechter wenst te worden, blijft ze het antwoord schuldig.

Wie Katja Onclin gaat opvolgen als ze straks de toga van rechter mag omdoen, is nog niet bepaald. Katja kwam in 2003, nu vijftien jaar geleden, in de gemeenteraad terecht. Zes jaar later werd ze voor het eerst schepen. Ze komt in de plaats van haar partijgenoot Hubert Cleuren. Na de verkiezingen in 2012 wordt ze zes jaar schepen, en nu is ze bezig aan een nieuwe termijn die kortstondig lijkt te gaan worden. Katja Onclin is tien jaar lang ook voorzitter van het OCMW geweest.   
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.