Peter Neven volgt Onclin op als schepen

Boerenzoon, raadslid en nu schepen: Peter Neven met zoontjes Matz en Tuur op de arm in het veld.
Mine Dalemns Boerenzoon, raadslid en nu schepen: Peter Neven met zoontjes Matz en Tuur op de arm in het veld.
Aanvankelijk zou Peter Neven (31, CD&V) pas over drie jaar schepen worden in Riemst, maar het ontslag van schepen Katja Onclin, die uit de politiek stapt en rechter is geworden voor de rechtbank van eerste aanleg in Limburg, heeft zijn intrede in het schepencollege vervroegd. Op de jongste gemeenteraad heeft hij de eed als schepen afgelegd. “Ik voel me terug student, ik moet in snel tempo de dossiers doornemen.”

Is het een voordeel of een nadeel om onverwachts schepen te worden? “Ik neem het zoals het komt”, reageert Peter Neven. “Ik ga kort op de bal spelen, maar ik kan ook terugvallen op de ervaring van de andere schepenen die beslagen zijn in mijn bevoegdheden: milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling, landbouw, erfgoed en jeugd.”

Ploegspeler

Dat hij in zijn portefeuille jeugd en landbouw heeft, pleziert hem. “Ik was bij de Parochiale Jeugdbeweging van Zichen en ik ben jaren voetbaltrainer voor de jeugd uit Groot-Riemst geweest. Ik voetbal wel nog in de eerste ploeg van Vlijtingen. Ik heb niet alleen voeling met de jeugd, maar ook met het boerenleven. Ik ben opgegroeid op een boerderij en ik help mijn vader met het bewerken van de akkers.” 

Neven komt niet uit een politieke familie. “Mijn vader kwam ooit op voor de toenmalige CVP, maar raakte niet verkozen. Sindsdien heeft hij zich niet meer kandidaat gesteld”, weet Peter, die door burgemeester Mark Vos gevraagd werd om in de politiek te stappen. “Ik heb er niet lang moeten over nadenken, ik ben geëngageerd. Ik was zes jaar raadslid en nu krijg ik de kans het als schepen waar te maken. Ik ben een teamspeler, en wil samen met mijn collega’s in het college en de fractie (CD&V) wegen op het beleid. Ik hou van het sluiten van compromissen. Ik ben eigenlijk een fan van Jean-Luc Dehaene, die zei dat je problemen moet oplossen als ze zich stellen.”

.   
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.