Oververhitte batterijlader van airsoft-pistool leidt tot kamerbrand

Illustatiebeeld.
getty Illustatiebeeld.
Door een oververhitte batterijlader op een bed is brand ontstaan in de slaapkamer van een woning aan de Grote Straat in Val Meer bij Riemst.

De brand ontstond omstreeks 18.15 uur in de slaapkamer van de zoon op de eerste verdieping. Een oververhitte batterijlader van een airsoftpistool vatte vuur toen hij de kamer verliet. Toen hij even later terugkwam, merkte de jongen dat de matras van zijn bed in brand stond. Hij kon de deur nog toetrekken en de buren en brandweer verwittigen.

“De slaapkamer is volledig uitgebrand en door de bluswerken is er rook- en waterschade in de rest van de woning. Hierdoor is het huis voorlopig onbewoonbaar”, zegt majoor Jos Peters van brandweerzone Oost-Limburg. De pompiers konden wel verhinderen dat de brand oversloeg naar de andere kamers op de eerste verdieping van de woning.

De brandweer van Oost-Limburg, die de ondersteuning kreeg van de collega’s van de brandweer van Oupeye, had een dik uur werk om de brand te blussen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.