Nieuwe informatiepanelen aan mergelgroeven

Riemst panelen Mergelgroeven
Gemeente Riemst Riemst panelen Mergelgroeven
Op tien locaties staan nieuwe informatiepanelen aan de ingangen van de ondergrondse mergelgroeven in Riemst. Volgens schepen Peter Neven is het doel het promoten van het rijke mergelerfgoed in Riemst.

De informatiepanelen werden geplaatst in het kader van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. De gemeente Riemst mocht rekenen op de inzet van de vrijwilligers van de Werkgroep Groevenonderzoek Riemst en de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven die voor de informatie op de panelen hebben verzorgd. 

De panelen bevinden zich in de dorpen Kanne, Zichen en Zussen. Elk paneel heeft een specifiek thema, gerelateerd aan de ondergrondse mergelgroeve. Zo staan er bij de Roosburg in Zichen panelen over de champignonkweek, de Roosburgramp (1958) en de reddingswerken. In Kanne bieden de panelen informatie aan over de verbreding van het Albertkanaal (waarbij groeve de Keel aangesneden werd), de instorting van de Muizenberg, de Kasteelgroeve bij het Chateau Neercanne en het eeuwenlange gebruik van groeve Avergat. De totale kosten van de panelen bedraag 9.690 euro. De gemeente kreeg ook een subsidie voor het project ‘Het Mergelland van Vlaanderen’. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.