Man streamt mishandeling van zijn vrouw live op Facebook

Toon Royackers
De politie is dinsdagavond binnengevallen in een woning langs de Sint-Stefanusstraat in Millen bij Riemst. De man die er woonde, streamde op Facebook live hoe hij zijn partner mishandelde.

Het waren zijn Nederlandse Facebookvrienden die hem plots met bebloed gezicht zagen opduiken in het beeld. Op het filmpje is verder te zien hoe de man zijn vrouw slaat en tegen een deur beukt. Hij roept en tiert herhaaldelijk in de camera van zijn smartphone. Ook enkele kinderen zijn in de opname te zien. De Nederlanders die het filmpje dinsdagavond zagen opduiken op sociale media, sloegen meteen alarm bij de Nederlandse politie. Die alarmeerde vervolgens de lokale politiepost van de zone Bilzen, Hoeselt en Riemst. Zij snelden naar het adres in Riemst om er polshoogte te gaan nemen. 

Agenten troffen in Riemst effectief het vrouwelijks slachtoffer aan met verschillende letsels. Zij moest dinsdag gewond worden afgevoerd met een ambulance. Gelukkig verkeerde ze niet in levensgevaar. De politie arresteerde de 31-jarige agressieve bewoner. Een verhoor bleek echter totaal onmogelijk, omdat de man totaal in de war was. Vermoedelijk was hij onder invloed van drugs. Hij werd meegenomen voor ontnuchtering en kon pas in de loop van de woensdag aan de tand gevoeld worden. Het Parket Limburg stuurde dinsdagavond nog een wetsgeneesheer en het gerechtelijk labo ter plaatse om de mishandeling te onderzoeken. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carine Thielemans

  Er is een meldplaats CAW Partnergeweld , Vk kindermishandeling , justitiekamers door Geens in het leven geroepen. Je vlucht met je kinderen na 4,5 partnergeweld en kindermishandeling. De dader heeft je zo geisoleerd dat je echt afhankelijk van hem bent.Vk stuurt na jeugdrechter na een jaar foute boel en deze pakt wel de schrijnende situatie aan .Het gevluchte slachtoffer met kinderen wordt geviseerd dader wordt zelfs niet ter verantwoording geroepen omdat de jeugdconsulent zijn leugens geloofd.

 • Willy Van Craen

  De vraag kan geseld worden of we nog een gerechtssysteem hebben in ons land. De verliezer is steeds het slachtoffer en de winaars zijn dader en advocaten. Misschien is een volksrechtbank terug nodig.

 • paola nerozzi

  En wat doen ze eraan niets totdat ze dood is en dan doen ze nog niks

 • ANN LIMBOS

  En die wordt niet opgesloten ! Een goed signaal voor andere agressors.

 • Charlotte De greef

  Naast gewelddadig en slecht is deze man dus ook dom.