Man brengt Hitlergroet aan café en probeert politie met bloed te besmeuren

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst was getuige van de feiten.
RTZ De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst was getuige van de feiten.
Een man heeft zaterdagavond aan een café in het Zuid-Limburgse Riemst voor overlast gezorgd. Omstreeks 20 uur zag een motorrijder van de lokale politie hoe hij een Hitlergroet bracht. Uiteindelijk werd hij gearresteerd, maar dat verliep niet zonder slag of (kop)stoot.

Eerder op de avond was de motorrijder al eens langs het café gereden en ook toen gedroeg de man zich al ongepast. De tweede keer werd hij hierop aangesproken en begon hij onmiddellijk te schelden en verwijten te maken. Bovendien weigerde hij zich te identificeren en probeerde hij weg te wandelen. 

Omdat de man steeds agressiever werd, schakelde de agent hulp in van zijn collega’s van politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Toen deze ter plaatse kwamen, weigerde de man elke medewerking en verzette hij zich hevig. Hierdoor raakte de politiemotor licht beschadigd en liepen drie politiemensen schaafwonden en blauwe plekken op.

Snelrecht

Met de nodige moeite kon de man geboeid worden en overgebracht worden naar het politiecommissariaat. “Ook tijdens de overbrenging bleef hij zich hevig verzetten. Hij bedreigde de politiemensen en poogde herhaaldelijk om hen een kopstoot te geven en te besmeuren met bloed”, klinkt het bij de politie. “De man, die reeds gekend was voor slagen en verwondingen en dronkenschap, zal zich via de procedure van snelrecht moeten verantwoorden voor zijn daden.”