Luxemburgers in Riemst betrapt met bijna tien kilo wiet in hun wagen

Archieffoto.
Shutterstock Archieffoto.
Twee Luxemburgers zijn onderschept met bijna tien kilo cannabis in een verborgen ruimte van hun wagen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De politie zette zaterdagavond op de Maastrichtersteenweg in Riemst het voertuig met Luxemburgse nummerplaat aan de kant toen het de grens overstak. De lichten bleken vanwege het vuil niet goed zichtbaar. Tijdens de controle van het voertuig roken de politieagenten echter een zeer indringende wietgeur.

Eerst fouilleerden de politieagenten de twee Luxemburgers. De passagier bleek 33 gram hasj en 8 gram marihuana op zak te hebben. Maar omdat de indringende wietgeur bleef hangen, werd het voertuig aan een grondige controle onderworpen. Na het demonteren van een metalen plaat stootten de agenten op de ruim 9,5 kilo marihuana. 

De bestuurder legde bovendien een positieve ademtest af. Dat kwam hem op een boete van 420 euro te staan. Een afgenomen speekseltest bij de man wees op het gebruik van cannabis en cocaïne.

Het duo werd aangehouden. Maandag verschenen ze bij de onderzoeksrechter.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vos gert

  Het moet je kind maar zijn die aan die vuiligheid verslaafd geraakt sterk werk van onze politiemannen

 • Peter Nols

  Heeft de politie en onderzoeksrechter dan echt geen serieuzer werk te doen. Bijvoorbeeld het aanhouden van de op het fietspad linksrijdende facteurs die de schoolgaande jeugd en andere fietsen dwingen op de rijweg tussen de vrachtwagens te rijden.

 • Kelly Verlinden

  Misschien eens nadenken over legalisatie en winkels openen, minimum van 1 miljard Euro per jaar extra inkomsten voor de staat en de politie en het gerecht kunnen zich met belangrijkere zaken bezig houden dan veroordelingen voor een stomme medicinale plant.

 • Peter Janssens

  Dat is iets te veel voor eigen gebruik .