Liberalen niet met eenheidslijst naar de verkiezingen

Open Vld, dat in Riemst in de oppositie zit, gaat niet in op het voorstel van Groen om met de N-VA van Jan Peumans met een eenheidslijst mee te doen aan de gemeenteraadsveriezingen van oktober volgend jaar. Hiertoe heeft het voltallig bestuur van de liberalen besloten.


"We gaan op eigen kracht en met een apart verhaal naar de kiezer", zegt Steven Coenegrachts van Open Vld gisteren. Hij wordt ook lijsttrekker voor de verkiezingen in 2018. De ambite van de partij is niet enkel gestaag groeien. Ook en vooral wil de partij de absolute meerderheid van burgemeester Mark Vos en z'n CD&V breken. "Als partij profileren we ons als de derde weg", zegt Coenegrachts verder. "De keuze tusen Mark Vos en Jan Peumans (huidig voorzitter van het Vlaams parlement) domineert politiek Riemst al meer dan een decennium. De kiezer heeft recht op een volwaardig alternatief", klinkt het bij Open Vld.


Ivo Thijs van partij Groen die op de proppen kwam met een eenheidslijst met Open Vld en N-VA is niet ontgoocheld dat zo'n lijst met de drie partijen die momenteel in de oppostiie zitten er vooralsnog niet komt. "Het is wel een gemiste kans", zegt hij. (LXB)