Kleinste stoet van Limburg van één naar drie praalwagens

De kleinste carnavalsstoet van Limburg trok gisteren uit in Genoelselderen.
Mine Dalemans De kleinste carnavalsstoet van Limburg trok gisteren uit in Genoelselderen.
Rukwinden weerhielden de carnavalsvereniging De Matten stokers van Genoelselderen gisteren niet om hun stoet alsnog te laten uitgaan. De kleinste stoet in de provincie trok met drie wagens en een kleine honderd verklede carnavalisten door de straten van het dorp.

"Andere jaren bestond de stoet maar uit één praalwagen, nu tellen we er drie", reageerde Dominique Goossens, één van de mensen achter de optocht. "We groeien dus met 300 procent."


En dat is te danken aan een nieuw bestuur dat een nieuw elan aan de stoet gaf. Twee weken geleden dreigde de stoet uit te gaan zonder een prins of prinses. Tot Elke Bryninckx, geboren in Genoelselderen maar nu verhuisd naar Tongeren, zich aanbood om als prinses de scepter over de stoet te zwaaien. En ze zorgde ook meteen voor een nieuwe schwung in de stoet gezien ze de leden van haar carnavalgroep De Harlekijnen meebracht. Ook de Loerjagers, zo genoemd omwille van hun jagersoutfit, waren van de partij. Na afloop hielden de Maatenstokers, de naam verwijst naar Sint-Maarten als patroonheilige van Genoels, een fuif met pannekoeken waar gratis door jong en oud van gesmuld werd. (LXB)