Jan Peumans (N-VA) stemt voor Groen (met volmacht van zijn zoon)

Jan Peumans.
BELGA Jan Peumans.
Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, duwt de Vlaamse N-VA-lijst in Limburg. Vorige verkiezingen in 2014 was hij nog de populairste politicus van Limburg. Nu staat de 68-jarige politicus voor zijn pensioen, al hoopt hij toch nog op een goede score.

Opvallend: Peumans heeft ook nog een volmacht voor die andere Peumans, zijn zoon Wim die in het buitenland verblijft. “Hij heeft mij gevraagd op Groen te stemmen. Ik begrijp dat niet, maar ik moet en zal zijn keuze respecteren. Ik hoop alvast rechtstreeks verkozen te worden en ik hoop dat mijn partij over de kaap van 30 procent gaat. Maar een lijstduwer is nu eenmaal minder herkenbaar dan een lijsttrekker. In ieder geval, tegen vijf uur namiddag weten we hoe de kiezer de kaarten geschud heeft”.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Vermeulen

  En waarom zouden we nu een politieker moeten geloven?

 • Marc De Vos

  Wie zegt dat hij dat effectief gedaan heeft ? Dit is een politieker he.

 • willem balcaen

  Respect !!!

 • Chris Verberne

  Zelf ben ik voorstander van NV-A, echter Jan Peumans, verdient respect! Een volmacht krijgen en dan de keuze van een ander respecteren, zelfs al gaat deze keuze in tegen het eigenbelang vind ik bewonderenswaardig. Een zelfde respect voor Kris Van Dijk en de NV_A van Dessel, die met zijn NV-A team Dessel op een zeer goede manier bestuurd.