Burgemeester voert vernieuwing en verjonging vervroegd door

Door de voordracht van schepen Katja Onclin tot rechter is burgemeester Mark Vos genoodzaakt verschuivingen door te voeren in het schepencollege.
Mine Dalemans Door de voordracht van schepen Katja Onclin tot rechter is burgemeester Mark Vos genoodzaakt verschuivingen door te voeren in het schepencollege.
Vroeger dan verwacht moet burgemeester Mark Vos het schepencollege van Riemst door elkaar schudden. Schepen Katja Onclin is voorgedragen om rechter te worden voor de rechtbank van eerste aanleg en verlaat de gemeenteraad. 

Onclins bevoegdheden worden verdeeld tussen de andere schepenen, en er zullen nieuwe schepenen benoemd worden. De lokale CD&V-afdeling heeft Peter Neven  aangeduid om Katja Onclin op te volgen. Daarmee is de verjonging van het bestuur nu al ingezet. 

Huidig schepen Mathieu Eycken geeft in 2022 de fakel door aan Mieke Loyens en schepen Guy Kersten wordt in 2023 opgevolgd door Joël L’ Hoëst. Hierdoor gaan een aantal bevoegdheden verschuiven. Peter Neven heeft landbouw, milieu, klimaat, jeugd en erfgoed in zijn portefeuille. Schepen Eycken zal bijkomend bevoegd worden voor senioren, gezondheid en personen met een beperking. Burgemeester Mark Vos wordt naast zijn algemene taken inzake openbare orde, personeel en veiligheid bevoegd voor ruimtelijke ordening en wonen. Openbare werken geeft hij door aan schepen Kersten. Bij schepen Christian Bamps wordt de bevoegdheid jeugd vervangen door die voor toerisme. Bert Cilissen en Davy Renkens volgen elkaar op als voorzitter van de gemeenteraad. Nieuwkomer in de gemeenteraad is Anja Huls uit Val- Meer die in de plaats komt van Katja Onclin.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.