9.720 betaalbare maaltijden gereserveerd in dorpsrestaurants

Vrijwilligers dorpsrestaurant Riemst
RV Vrijwilligers dorpsrestaurant Riemst
Burgemeester Mark Vos benadrukt dat alle lof voor dit resultaat naar de belangenloze inzet van de vrijwilligers gaat. “We willen alle vrijwilligers dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet. Ze zorgen ervoor dat onze senioren elke week iets hebben om met een gezonde honger in de maag naar uit te kijken”, aldus burgemeester Vos.

De dorpsrestaurants waren oorspronkelijk vooral bedoeld om vereenzaming bij de Riemstse senioren tegen te gaan aan een laagdrempelige prijs.. Een volwassene betaalt 5 euro voor een maaltijd en kinderen tot 12 jaar betalen 2,5 euro, inclusief gratis water aan tafel. Frisdrank, bier en koffie zijn verkrijgbaar voor 1 euro, wijn aan 1,50 euro en speciale bieren aan 2 euro. Intussen zijn de restaurants echter uitgegroeid tot veel meer dan enkel een restaurant aan lage tarieven voor senioren.

Gezellig keuvelen

“De senioren kunnen in de dorpsrestaurants gezellig met elkaar keuvelen tijdens een lekkere maaltijd”, vult Mathieu Eycken, bevoegd schepen, aan. “Ze zien er hun vrienden en kennissen terug en vinden er bovendien een luisterend oor bij de vrijwilligers. In de Riemstse dorpsrestaurants worden nieuwe vriendschappen geboren.”

Tijdens de kerstperiode zijn de restaurants ingekleed in kerstsfeer en voorzien de vrijwilligers een uitgebreid menu met voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert. De traditionele kerststronk ontbreekt er niet. Gezelligheid verzekerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.