17-jarige bestuurder zonder rijbewijs gevat tijdens verkeerscontrole

Photo News
Tijdens een verkeerscontrole in Riemst is zaterdag een 17-jarige Kroatische bestuurder zonder rijbewijs tegen de lamp gelopen. De jongeman reed rond door Kanne in een auto met een Franse nummerplaat.

Maar het viel de politie al snel op dat de nummerplaat en de wagen helemaal niet met elkaar overeen kwamen. De andere twee inzittenden waren van Servische nationaliteit. Alle inzittenden bleken illegaal in het land te verblijven. De Dienst Vreemdelingenzaken liet één van de meerderjarige passagiers overbrengen naar de gesloten instelling van Vottem. Van daaruit zal hij gerepatrieerd worden naar zijn thuisland. Diezelfde persoon had in 2018 trouwens al een inreisverbod voor België gekregen. De 17-jarige bestuurder en de tweede minderjarige passagier kregen het bevel ons land te verlaten. In hun wagen troffen agenten onder het dashboard nog twee verborgen grote schroevendraaiers aan. Het hele voertuig werd in beslag genomen.

Nog tijdens de verkeersactie in Bilzen, Hoeselt en Riemst kreeg een trucker met een niet gekeurde oplegger een boete van duizend euro. De politie schreef ook twee boetes van 174 euro uit voor het negeren van een tonnageverbod door Munsterbilzen. Eén vrachtwagenbestuurder liep tegen de lamp, omdat hij zijn lading niet had vast gemaakt. Er lagen zes ijzeren steunbalken los op zijn vrachtwagen. Een andere bestuurder mocht 58 euro ophoesten, omdat hij rondreed met kale banden. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn nummerplaat verkeerd bevestigd was.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.