110 scholieren kijken ‘Binnen bij Boeren’

110 scholieren uit Riemst krijgen uitleg over de teelt van champignons in de grotten.
Xavier Lenaers 110 scholieren uit Riemst krijgen uitleg over de teelt van champignons in de grotten.
Nog te veel kinderen weten niet waar het brood dat ze eten of het vlees dat op hun bord vandaan komt. Om daar wat aan te doen, vond donderdag bij Agro Riemst een zogenaamde ‘Binnen bij boeren-dag’ plaats, een organisatie van de gemeente en de landbouwraad van Riemst.

110 scholieren uit Riemst kregen uitleg over hoe in de grotten champignons gekweekt worden. Ze kregen ook een filmpje te zien waarin een boer uitleg geeft hoe van graan brood wordt gemaakt. Een boerin kwam vertellen over de kweek van varkens. In een andere hoek vertelde Peter Neven, toekomstig schepen van Landbouw, over de productie van melk. Kinderen mochten zelf proberen de koe te melken. “Ook in een plattelandsgemeente is zo’n dag noodzakelijk, ook al hebben we op school kinderen die op een boerderij wonen. Het is kwestie van de uitleg te blijven herhalen”, vertellen de leraren.

Een boerin vertelt hoe varkens geteeld worden.
Xavier Lenaers Een boerin vertelt hoe varkens geteeld worden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.