"5.000 euro voor gouden tip naar overvallers"

TWEE GEWAPENDE MANNEN AAN DE HAAL MET KASSALADE UIT GOKKANTOOR

Een van de daders houdt een klant onder schot en graait de kassalade mee.
Foto's Mine Dalemans Een van de daders houdt een klant onder schot en graait de kassalade mee.
Gokkantoor Bonne Chance aan de Maastrichtersteenweg heeft maandagavond twee gewapende overvallers over de vloer gekregen. Ze gingen uiterst rustig te werk en maakten meer dan 4.000 euro buit. "Wie een gouden tip heeft, krijgt 5.000 euro", zegt zaakvoerder Taoufik Ahkim woedend.

5.000 euro. Dat bedrag looft uitbater Akhim uit aan de persoon die de gouden tip levert naar de twee overvallers die zijn zaak plunderden. Maandagavond kreeg wedkantoor Bonne Chance twee gemaskerde mannen over de vloer die het duidelijk op de kassa hadden gemunt. "We stonden achter de balie toen we plots twee mannen zagen binnenkomen met een geweer op ons gericht", vertelt een van de aanwezige klanten. "Eerst dacht ik dat het om een grap ging, aangezien ze zwegen en rustig naar ons toe wandelden. Toen ze de kassa moesten hebben, voelden we dat het serieus was." De klanten deden hun handen in de lucht. De daders gingen rustig te werk en hielden alle aanwezigen voortdurend onder schot. Eén overvaller nam de kassalade voorzichtig uit de schuif. Langzaam wandelden de twee naar buiten.


"Vermoedelijk gebruikten ze een vluchtauto met een chauffeur die de wacht hield", denkt zaakvoerder Taoufik Ahkim. "We kunnen het niet geloven. Dit is hier niet zomaar een gokkantoor, maar een ontmoetingsplaats op de Belgisch-Nederlandse grens. Hier komen vriendengroepen, zelfs voetbalclubs komen hier af en toe iets drinken. Soms wordt er ook gekookt. De sfeer is hier altijd opperbest, en nu gebeurt dit."

Medewerker Roel de Kleyn en eigenaar Taoufik Ahkim.
Mine Dalemans Medewerker Roel de Kleyn en eigenaar Taoufik Ahkim.

Coffre

De lokale politie en het parket ontfermen zich nu over de zaak. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de daders zijn weggevlucht in een blauwe Opel Astra met een wit kenteken. Ze reden weg in de richting van Maastricht. "De mannen zouden een vreemde taal gesproken hebben, maar ze zeiden bijzonder weinig. Kans bestaat dat ze uit het Franstalige landsdeel komen, aangezien ze een 'koffer' vroegen, en 'coffre' in het Frans betekent kassa of kluis. Hopelijk vatten ze de daders. Of krijgen we een gouden tip."